Livre
Néerlandais

Sjaak en de bonenstaak

Richard Walker (auteur), Niamh Sharkey (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Sjaak moet uit armoede de koe verkopen, maar ruilt haar voor zes toverbonen. Als hij in de bonenstaak klimt, komt hij bij het kasteel van een reus. Prentenboek met kleurige tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Sjaak en de bonenstaak
Auteur
Richard Walker
Dessinateur
Niamh Sharkey
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn,
[44] p. ; ill
ISBN
9076680043 9789076680040

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit, opnieuw vertelde, sprookje gaat de arme Sjaak in opdracht van zijn moeder om de oude koe Klara te verkopen. Onderweg ruilt Sjaak Klara tegen zes toverbonen. De bonen worden geplant en groeien tot 'het land der Wolken'. Sjaak klimt op de hoogste bonenstaak en komt aan bij een enorm kasteel. De bewoners zijn een oud vrouwtje en een reus met een slecht humeur. Het vrouwtje waarschuwt Sjaak, maar hij is te nieuwsgierig en te hongerig en gaat toch het kasteel binnen. Hij ontdekt de rijkdom van de reus en sleept een zak met goudstukken het kasteel uit. Sjaak gaat terug naar zijn moeder en laat de zak met goudstukken aan een touw zakken. Dan gaat hij terug om nog meer te halen. Het oude vrouwtje en de gans, die gouden eieren legt, grijpen de kans aan om te ontsnappen. Woest zet de reus de achtervolging in maar de reus krijgt hem niet te pakken. Fantasievol, spannend en wensvervullend sprookje dat de oorspronkelijke versie goed volgt. De uitgave is, ook typografisch, zeer verzorgd. De…Lire la suite

À propos de Richard Walker

Richard Edward Walker (de Truxford où est basée son entreprise de transports près de Newark, dans le district de Nottinghamshire) est un pilote de course britannique, essentiellement à bord de camions.

Biographie

Fils d'une famille de transporteurs depuis la fin du premier conflit mondial, il débute en go-kart à l'âge de 10 ans, passant sur voitures de course dès 17 en devenant rapidement le champion de rallyes des Midlands de l'Est.

Commençant les courses de poids lourds en 1984, il remporte à trois reprises le Championnat d'Europe de courses de camions, en 1985 en Classe B (sur Leyland, lors de la première édition), puis 1991 et 1992 en Classe A (les deux fois avec un Volvo White Aero), terminant encore vice-champion en 1987 (sur Leyland en Classe B), ainsi que 3e en 1986 (aussi sur Leyland en Classe B) et 1988 (sur Kenworth W900 -de 560kW- en Classe C). Il subit un…En lire plus sur Wikipedia