Livre
Néerlandais

Veldverkenner

Richard Walker (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Gids om de natuur, door middel van onder meer vele proefjes, te bestuderen. Met kleurenfoto's en tekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Veldverkenner
Auteur
Richard Walker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nature ranger
Éditeur
[Den Haag]: ANWB, 2007 | Autres éditions
72 p. : ill.
ISBN
90-18-02445-7 9789018024451
Placing suggestion
577.2 (SISO) Natuur (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een gids om op een actieve wijze de natuur te bestuderen door een natuurdagboek bij te houden, insecten te vangen, sporen te zoeken, een vleermuiskastje te maken en bloemen te drogen. Dit zijn enkele van de vele actieve projecten die het boekje biedt voor de beginnende natuurverkenner. Per dubbele pagina komen allerlei zaken betreffende planten, dieren en diverse biotopen beknopt aan de orde, meestal in combinatie met een eenvoudig zelf doeproefje of activiteit. De tekst staat in korte alinea’s met eigen kop. Kleurenfoto’s en -tekeningen begeleiden de tekst. De proefjes staan of in een kader of zijn stapsgewijs over de pagina’s verspreid. Extra kaders met benodigde materialen, tips of aanvullende informatie zijn toegevoegd. Het boekje biedt geen complete verhandeling, maar is een zeer aantrekkelijke en begrijpelijke kennismaking met allerlei aspecten van de natuur. In de uitklapbare voor- en achterflap zijn overzichten opgenomen van het dieren- en plantenrijk. Leuk als gezinsactivitei…Lire la suite

À propos de Richard Walker

Richard Edward Walker (de Truxford où est basée son entreprise de transports près de Newark, dans le district de Nottinghamshire) est un pilote de course britannique, essentiellement à bord de camions.

Biographie

Fils d'une famille de transporteurs depuis la fin du premier conflit mondial, il débute en go-kart à l'âge de 10 ans, passant sur voitures de course dès 17 en devenant rapidement le champion de rallyes des Midlands de l'Est.

Commençant les courses de poids lourds en 1984, il remporte à trois reprises le Championnat d'Europe de courses de camions, en 1985 en Classe B (sur Leyland, lors de la première édition), puis 1991 et 1992 en Classe A (les deux fois avec un Volvo White Aero), terminant encore vice-champion en 1987 (sur Leyland en Classe B), ainsi que 3e en 1986 (aussi sur Leyland en Classe B) et 1988 (sur Kenworth W900 -de 560kW- en Classe C). Il subit un…En lire plus sur Wikipedia