De schaduw van de slang

Rick Riordan (auteur), Sandra van de Ven (traducteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
De slang Apophis wil de wereld vernietigen. Carter (14) en Sadie (12) staan er alleen voor in hun poging hem te stoppen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De schaduw van de slang
Auteur
Rick Riordan
Traducteur
Sandra van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The serpent's shadow
Édition
5 dr.
Éditeur
[Houten]: Van Goor, 2022 | Autres éditions
382 p.
ISBN
9789000344529

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De slang Apophis heeft inmiddels vijf van de zes boekrollen vernietigd. Carter (14) en Sadie (12), kinderen van een verdwenen Egyptoloog en afstammelingen van een familie van tovenaars, vermoeden dat hierin het geheim staat om hem te vernietigen. Apophis wil dit gevaar eerst keren voor hij zijn doel, vernietigen van de wereld, kan bereiken. De spanningen tussen de Egyptische goden lopen hoog op tot in de Grote Piramide uiteindelijk de finale strijd ontbrandt tussen goed en kwaad. Laatste deel van de 'Kane Chronicles'*, een fantasievolle trilogie, opgeschreven als de transcriptie van een bandopname met broer en zus Carter en Sadie, waarin de Egyptische godenwereld een centrale rol speelt en mens, tovenaars, dieren en beelden als levende wezens optreden. Vanaf ca. 12 jaar.

De schaduw van de slang

Het verhaal van Sadie en Carter Kane gaat verder. Ze zijn erin geslaagd de zonnegod Ra te wekken, maar die lijkt van weinig nut in hun strijd tegen Apophis, die de mensheid wil vernietigen en de wereld in chaos storten. Opnieuw start het verhaal in een museum, dat tijdens een feestje compleet verwoest wordt, met enkele doden tot gevolg. Maar de jonge tovenaars Carter en Sadie laten zich niet ontmoedigen en binden samen met hun oom, hun vrienden uit Huis Brooklyn en enkele goden de strijd aan. Daarvoor moeten ze de hulp inroepen van de geest van de misdadige tovenaar Setne die door hun vader, gastheer van Osiris, vrijgesproken dient te worden. In het boek van Toth heeft hij beschreven hoe ze met een hekelvloek de chaosslang kunnen overwinnen. Er zijn nog heel wat opdrachten te vervullen, waardoor de kinderen zich alweer moeten opsplitsen. Het wordt een race tegen de tijd om de schaduw van de slang te vinden en te vernietigen om zo Ma’at (orde) in de wereld te herstellen. Zullen ze d…Lire la suite

À propos de Rick Riordan

Richard Russell Rick Riordan Jr, né le 5 juin 1964 à San Antonio au Texas, est un écrivain américain. Il est notamment l'auteur des séries Percy Jackson, Héros de l'Olympe, Les Chroniques de Kane, Magnus Chase et les Dieux d'Asgard et Les Travaux d'Apollon. Il a également aidé à développer la série Les 39 Clés, publiée par Scholastic Corporation, série dont il a écrit le premier tome L'Énigme des catacombes ainsi que le onzième, La Menace Vesper.

Biographie

Rick Riordan est né à San Antonio, au Texas. L'écrivain est diplômé de l'Université du Texas à Austin où il s'est spécialisé en anglais et en histoire. Depuis quinze ans, il enseigne dans les écoles publiques et privées en Californie et à San Antonio. Il a reçu St. Mary's Hall's first M…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions