De troon van vuur

Rick Riordan (auteur), Sandra van de Ven (traducteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Om achter het geheim van de Egyptische goden te komen, breken Carter (14) en Sadie (12) met hun vrienden in in het Brits Museum. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De troon van vuur
Auteur
Rick Riordan
Traducteur
Sandra van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The throne of fire
Éditeur
[Houten]: Van Goor, 2020 | Autres éditions
431 p.
ISBN
9789000342433 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De tijd om de Egyptische goden te verslaan tikt door en om achter hun geheim te komen, breken Carter (14) en Sadie (12) en hun vrienden in in het Brits Museum. Zij ontdekken het geheim, maar door boobytraps raken zij gewond en alleen Carter kan met de griffin ontsnappen. Het aantal vijanden breidt zich steeds verder uit en zelfs de bevriende goden Horus en Isis raken ontstemd. Tweede deel van de 'De avonturen van de familie Kane'*, een fantasievol verhaal, opgeschreven als de transcriptie van een bandopname met de Kane-kinderen. Vanwege het thema bevat ook dit tweede omvangrijke deel weer veel verwijzingen naar de Egyptische geschiedenis. Daarnaast worden ook veel andere wezens opgetrommeld, wat het geheel wat onoverzichtelijk maakt. Van de auteur die ook de serie over Percy Jackson schreef. Hij combineert ook hier humor met actie en avontuur en hij brengt de Egyptische mythologie tot leven. Op het glimmende omslag weer een gevecht, maar nu van Carter tegen een slang. Vanaf ca. 12 jaar.

De troon van vuur

Na hun avontuur met de rode piramide loopt het verhaal van Sadie en Carter Kane verder. Ze hebben een aantal jongeren met bijzondere gaven verzameld en trainen ze om samen sterk te staan nu de wereld dreigt vernietigd te worden. Ze moeten de zonnegod Ra wekken om te voorkomen dat die wordt opgegeten door de slang Apophis. Dan zou alles weer chaos worden. Maar ze hebben slechts enkele dagen tijd en het loopt van in het begin weer allemaal mis tijdens een inbraak in een museum. Het gevaar komt ditmaal van een Russische tovenaar die de macht in het Huis des Levens heeft overgenomen en alles op alles zet om de Kanes te stoppen. Gelukkig krijgen ze alweer hulp vanuit onverwachte hoek. In een race tegen de klok reizen ze de hele wereld af. Zullen ze de drie rollen van Ra vinden om zijn geheime rustplaats te kennen en hem tijdig kunnen wekken?

Ondertusssen zijn we als lezer met de twee hoofdpersonages vertrouwd. Broer en zus zijn niet samen opgegroeid, werden heel verschillend …Lire la suite

À propos de Rick Riordan

Richard Russell Rick Riordan Jr, né le 5 juin 1964 à San Antonio au Texas, est un écrivain américain. Il est notamment l'auteur des séries Percy Jackson, Héros de l'Olympe, Les Chroniques de Kane, Magnus Chase et les Dieux d'Asgard et Les Travaux d'Apollon. Il a également aidé à développer la série Les 39 Clés, publiée par Scholastic Corporation, série dont il a écrit le premier tome L'Énigme des catacombes ainsi que le onzième, La Menace Vesper.

Biographie

Rick Riordan est né à San Antonio, au Texas. L'écrivain est diplômé de l'Université du Texas à Austin où il s'est spécialisé en anglais et en histoire. Depuis quinze ans, il enseigne dans les écoles publiques et privées en Californie et à San Antonio. Il a reçu St. Mary's Hall's first M…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions