Livre
Néerlandais

Het geheim van Fielemon

Rien Broere (auteur), Bert Dombrecht (dessinateur)
Dans la série:
Kester; 2
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De opa van Kester wordt steeds vergeetachtiger. Ene Fielemon is steeds vaker bij opa te vinden. Kester vertrouwt hem niet. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Grootouders
Titre
Het geheim van Fielemon
Auteur
Rien Broere
Dessinateur
Bert Dombrecht
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
192 p. : ill.
ISBN
9789058386564 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kester is een contactarme jongen met veel fantasie. Op het feest van zijn enige vriend Jop wordt hij verliefd op Annette. Hij bezoekt regelmatig zijn opa Stoffel, die steeds vergeetachtiger wordt. Fielemon, de vriend van opa, gedraagt zich erg vreemd. Als hij Kester beschuldigt van diefstal, dan gelooft iedereen hem en komt Kester helemaal alleen te staan. Maar hij gaat op onderzoek uit en samen met Annette ontdekt hij het geheim van Fielemon. Het tweede boek over Kester, na 'Soms zit het mee, soms zit het tegen'*, maar het kan goed op zichzelf gelezen worden. Het is in een prettige, vaak humoristische stijl geschreven. De gebeurtenissen rondom het geheim van Fielemon zijn spannend en zullen de doelgroep aanspreken. Maar de manier waarop de kinderen met elkaar omgaan (verliefdheid, zoenen, feesten tot laat in de avond) zal minder aanslaan bij kinderen in deze leeftijd. Verder is het feit dat Kester helemaal alleen komt te staan na de vermeende diefstal, erg onwerkelijk. Het boek heeft…Lire la suite

Het geheim van Fielemon

Kester is een jongen met een rijke fantasie. Hij gebruikt die regelmatig om klasgenootjes naar hem te laten opkijken en hem te aanvaarden. Als opa Stoffel last krijgt van geheugenverlies, komt ene Fielemon wel heel veel bij opa langs. Hij probeert Kester buiten te sluiten en hem te beschuldigen van diefstal. Kester gaat met zijn vriendinnetje Annette op onderzoek uit. Samen ontrafelen ze het geheim van Fielemon ... Het is een vrolijk, aantrekkelijk en spannend detectiveverhaal. Geïllustreerd met enkele tekeningen.