Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het beeld

Riet Wille (auteur), Ingrid Godon (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Twee verhalen over het beeld Roza. Mattis en zijn vader doen mee aan een wedstrijd ontwerpen van beelden en winnen. Dertig jaar later doet Manon mee aan een fotowedstrijd waarbij het beeld Roza centraal staat. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI 8
Titre
Het beeld / Riet Wille ; tek. van Ingrid Godon
Auteur
Riet Wille
Dessinateur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2005
72 p. : ill.
ISBN
90-276-6383-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een boek dat uit twee verhalen over hetzelfde beeld bestaat. In het eerste deel maken we kennis met Mattis en zijn vader, een kunstenaar. Gezamenlijk doen ze mee aan een wedstrijd om een beeld te ontwerpen voor het plaatselijke park. Ondanks tegenwerking winnen ze de eerste prijs met het beeld Roza en het door Mattis daarbij geschreven gedicht. In het tweede verhaal - 30 jaar later - gaat Mattis samen met zijn dochtertje Manon op zoek naar Roza. Manon - een handje geholpen door moeder natuur - wint een fotowedstrijd van school door in alle seizoenen het beeld Roza te fotograferen. Origineel (qua inhoud en opbouw), fantasievol en gevoelig geschreven verhaal over de liefde voor kunst en de natuur. De tekst is in korte hoofdstukken verdeeld en heeft een overzichtelijke lay-out. Sfeervolle in grijstinten uitgevoerde zwart-witillustraties die uitstekend passen bij de stemming van het verhaal. Uitdagend leesboek met een aparte thematiek dat zich leent om meermalen te lezen. Zeer geschikt v…Lire la suite

Het beeld

Dit boek bevat twee verhalen over Roza, een beeld dat tijdens het eerste verhaal tot stand komt en meedingt naar een prijs in een kunstwedstrijd. Het beeld Roza wint maar komt door afgunst en ruzie in een uithoek van Het Park terecht. In het tweede verhaal doet Manon, de kleindochter van de kunstenaar, mee aan een fotowedstrijd op school. Het thema is 'de vier seizoenen'. Na veel wikken en wegen kiest Manon als onderwerp het mooie beeld van Roza dat haar grootvader ooit maakte. Manon wint en Roza krijgt eindelijk wat haar toekomt. Twee gevoelige verhalen die bij mekaar aansluiten, doorweven met korte poëtische stukjes die het verhaal nog wat extra's geven. Het verhaal is bedoeld voor beginnende lezertjes van 7 à 8 jaar die snel vorderen met lezen. De illustraties zijn van Ingrid Godon, sober en stijlvol.

Suggestions