Livre
Néerlandais

Het stuur van Tuur

Riet Wille (auteur), Frank Daenen (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Vik is op school. Maar om vier uur komt Tuur. Hij haalt Vik op. Maar komt Tuur met de fiets of met een slee? Zoekboek met tekst op rijm. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI 1, AVI M3
Titre
Het stuur van Tuur
Auteur
Riet Wille
Dessinateur
Frank Daenen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
9789462912960 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vik wordt uit school opgehaald door zijn buurman Tuur. Dat is een hele belevenis, omdat het vervoermiddel in de fantasie van Vik voortdurend verandert. Dit verhaal op rijm is bedoeld voor beginnende lezers (AVI-M3). Het staat vol raadsels, zoek- en telopdrachten. Het boek is dwarsliggend uitgevoerd. De kleurrijke illustraties zijn bladvullend en zitten vol grappige details. De tekst bestaat uit korte zinnen; hier en daar staan woorden in kleur en wordt gebruikgemaakt van de mogelijkheden van de typografie. Er worden geen hoofdletters gebruikt. Er staan enkele onvolkomenheden in de tekst (mee zing i.p.v. meezing; ‘waar is de beuk en de den’) en (in het Noord-Nederlands) minder/niet gangbare zinsconstructies (bijv. ‘een kraan met geel aan’). Eerder verscheen van dezelfde makers in dezelfde opzet 'Het uur bij Tuur'* (2012). Vanaf ca. 6 jaar.

Het stuur van Tuur

Vik woont naast Tuur, een fantastische buur. Omdat zijn ouders het druk hebben met hun werk, past Tuur voor en na school op hem. Samen beleven ze leuke tijden.Het boekje is een meer dan waardige opvolger voor het eerder verschenen ‘Het uur bij Tuur’. Opnieuw is het een boekje voor beginnende lezers (AVI M3, de meeste kinderen halen dit niveau rond carnaval in het eerste leerjaar) en staat de tekst volledig op rijm. Deze keer heeft het boekje als thema vervoersmiddelen, iets wat de titel al deed vermoeden.

Net zoals de vorige keer, vouw je het boekje naar boven open. Frank Daenen heeft de vrolijke en grappige tekst van Riet Wille voorzien van warme, kleurrijke prenten. Als je ze wat beter bekijkt, zie je er heel wat leuke details in verstopt zitten. Op de achterflap staan er daarom enkele zoekopdrachten bij. Frank Daenen weet met zijn illustraties altijd een sfeer te scheppen waarbij je het vanbinnen warm krijgt. Met de lay-out van de tekst wordt heel s…Lire la suite