Livre
Néerlandais

Mijn mondje is een rondje

Riet Wille (auteur), Ingrid Godon (dessinateur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Een meisje en haar knuffels laten zien wat je allemaal met je mond kunt doen. Hardkartonnen vierkant prentenboekje met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 1 jaar.
Sujet
Mond
Titre
Mijn mondje is een rondje
Auteur
Riet Wille
Dessinateur
Ingrid Godon
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2009 | Autres éditions
[16] p. : ill.
ISBN
9789058380180 (hardback)
Placing suggestion
Lichaam (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit kartonnen boekje geeft in rijmvorm weer wat een mond kan. Soms staat een mond wagenwijd open, soms hangt er een tong uit of steekt er een duim in, en met een mond kan je ook zoentjes geven.

Op iedere dubbele pagina staat een versje dat is opgebouwd uit vier korte versregels. Alternerend wordt geopteerd voor een abba-, abab- of aabb-structuur. Hier en daar hapert het rijm. Deze versjes willen de kinderen er toe aanzetten om de beschreven activiteit uit te beelden. Op de laatste pagina staat een langer gedicht van Riet Wille, voorzien van tekeningen die het kind gewoon hoeft te imiteren. Al deze versjes spreken de jonge kleuters zeker aan. Ze zijn zeer kort, eenvoudig en helder geschreven, en houden rekening met de ervaringswereld van deze kinderen.

De pastelkleurige achtergrond van iedere dubbele pagina richt de aandacht onmiddellijk op de zwartomlijnde figuren, die zijn ingekleurd met waterverf. De eigenlijke activiteit wordt steeds door het meisje op de rechterbladz…Lire la suite
Op hardkartonnen, in diverse pastelkleuren gedrukte bladzijden met twee afgeronde hoeken wordt een aantal standen van de mond geïllustreerd: bepaalde klanken zeggen (ooo, aaa, oe oe oe), lachen, duimzuigen, tong uitsteken, zoenen. Elke dubbele pagina bevat een simpele tekening en heel eenvoudige tekst van en over een meisje met haar speelgoedbeesten. De tekeningen bevatten niet veel details en hebben telkens een andersgekleurde achtergrond. Ouders kunnen veel met dit boekje, kleuren aanduiden en herkennen, kinderen laten nadoen wat het voorbeeldmeisje doet. Voor kinderen die net leren praten, sluit het boekje aan op hun ervaringswereld. De tekeningen zijn niet mooi, aardig of humoristisch, maar wel duidelijk. Zie ook 'Mijn handen dansen'*.

Suggestions