Livre
Néerlandais

Moppen op een bordje

Riet Wille (auteur), Richard Verschraagen (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Heel veel moppen, raadsels en strips over Sam en Noor. 'Zeven en zeven. Wat heb je dan? Heel fijn zand.' AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Moppen
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 4
Titre
Moppen op een bordje
Auteur
Riet Wille
Dessinateur
Richard Verschraagen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019 | Autres éditions
55 p. : ill.
ISBN
9789462911215 (paperback)
Placing suggestion
Nederlands 846 (SISO) Moppen - Raadsels (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op de eerste twee bladzijden worden de families van Noor en Sam voorgesteld: vader, moeder, opa, oma en zusje of broertje. Daarna volgens allemaal moppen die grotendeels over Noor of Sam en hun families gaan. De moppen zijn verdeeld over negen thema’s: gezin, op school, beroep, dieren, rare raadsels, aan tafel, bij de dokter, die taal en vrije tijd. Het zijn heel korte verhaaltjes met een twist, strips, beeldverhaaltjes, raadsels, dus inderdaad moppen – kort verhaaltje dat bedoeld is om mensen te laten lachen. Ze variëren van één tot soms een dubbele bladzijde, tot drie per pagina en zijn rijk, karikaturaal geïllustreerd. Er is een spel tussen taal en beeld. De schrijfster Riet Wille speelt met humor en met taal: 'Waarom staat die vogel op 1 poot? Als hij die poot ook optrekt, valt hij op de grond' en in 'Zeven en zeven. Wat heb je dan? Heel fijn zand.' Goede aanvulling voor kinderen die niet van lezen houden en om kinderen het leesplezier te laten ontdekken, doordat de stukjes kort z…Lire la suite

Moppen op een bordje

In dit boekje staan leuke eenvoudige moppen, soms in doorlopende tekst, soms in dialogen met illustraties. De moppen zijn ingedeeld in negen thema's: gezin, op school, beroep, dieren, rare raadsels, aan tafel, bij de dokter, taal, vrije tijd. Een kleine greep als voorbeeld: Wat is wit en ontploft? (een boemkool) of Maak een zin waar het woord eieren in voorkomt? Mijn mama bakt vandaag een taart. Of Twee luizen zien elkaar weer op een kaal hoofd, zegt de ene tegen de andere: 'Weet je nog van vroeger? Dat we elkaar hier moesten zoeken?' Deze en vele andere en langere moppen vind je in dit overvloedig geïllustreerde boekje. Kinderen en misschien ook volwassenen zullen er plezier aan beleven.


Suggestions