Livre
Néerlandais

Pootje na pootje

Riet Wille (auteur), Kristien Aertssen (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Aan de hand van het aantal poten van verschillende dieren leren kinderen tellen van nul tot tien. Prentenboekje met fantasievolle, kleurrijke illustraties en een tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Tellen, Dieren
Titre
Pootje na pootje
Auteur
Riet Wille
Dessinateur
Kristien Aertssen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789058385956 (hardback)
Placing suggestion
Telboeken (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Klein vierkant prentenboek, waarin kinderen kunnen leren tellen van nul tot tien aan de hand van het aantal poten van verschillende dieren: nul poten voor de vis, vier poten voor de koe, en natuurlijk komt de duizendpoot voorbij. Vaak moeten kunstgrepen worden uitgehaald zoals bij de discussie over het nut van drie poten (stel dat de poten van het krukje waarop je zit afbreekt!). Ieder getal wordt beschreven en geïllustreerd op twee pagina's. Op de ene een uitgebreide tekst op rijm in verschillende lettertypen, lettergroottes en kleuren; op de tegenover liggende bladzijde een kleurrijke, duidelijke, hier en daar wat kinderlijk aandoende, bijbehorende illustratie, meestal paginagroot. Af en toe is er een illustratie over twee pagina's. De lay-out is verzorgd, de tekst op rijm is wat moeizaam en niet altijd even begrijpelijk voor jonge kinderen, waardoor deze ook wat moeilijk voor te lezen is. Het tellen op zich is voor jonge kinderen wel te leren, maar door de redelijk moeilijke tekst …Lire la suite

Pootje na pootje


Hoeveel poten heeft elk dier? Dat tel je hier. Een vis heeft er 0. Een slingerbeest 10. En wat een slingerbeest is kun je in dit boekje zien ... Aldus de achterflap!

Voor elk cijfer schreef Riet Wille een speels versje. Kristien Aertssen maakte er geweldige tekeningen bij.  De kleurrijke illustraties geven de sfeer van de versjes weer en prikkelen de fantasie van klein en groot. Het gebruik van verschillende lettertypes en kleuren in één versje maakt dat het boek een feest is om naar te kijken. Sommige woorden werden van boven naar beneden of kris kras door elkaar geschreven. Dit resulteert in teksten die zelf prenten worden, waarop veel te zien en te ontdekken valt.

Het verband tussen het cijfer en de tekst met of zonder rijmpje in, wordt niet altijd genoemd. Dit maakt van het boek een hele ontdekkingsreis waarbij de kinderen soms zelf moeten zoeken wat het verband is tussen het cijfer en de bijzonder vrolijke tekeningen, waarbij je samen met het kind k…Lire la suite

Suggestions