Livre
Néerlandais

De kinderplaneet : roman

Riikka Pulkkinen (auteur), Annemarie Raas (traducteur)
Gedurende het jaar na haar scheiding analyseert de ik-persoon uitvoerig iedere zich voordoende situatie, met name haar verhouding tot haar kind en haar man.
Titre
De kinderplaneet : roman
Auteur
Riikka Pulkkinen
Traducteur
Annemarie Raas
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Lasten planeetta
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, © 2020
363 p.
ISBN
9789029539746 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Roman over een echtscheiding. Een jong stel met een dochtertje van drie jaar neemt na een relatie van een aantal jaren het besluit om uit elkaar te gaan. Alle zaken die met een scheiding gepaard gaan passeren de revue: wie gaat voor het kind zorgen, de verkoop van het huis, de verdeling van de goederen enz. Gedurende het jaar na de scheiding analyseert de ik-persoon, Frederika, iedere zich voordoende situatie tot op het bot, met name haar verhouding tot haar kind en haar man. Ze vraagt zich in een terugblik af of ze wel geschikt is voor een gezinsleven en wat de oorzaak zou kunnen zijn van het mislukken van haar huwelijk. Daar tussendoor speelt de verhouding tot haar vriendinnen en de relatie met haar twee zussen. In de tweede verhaallijn wordt de psychose van haar oudste zus Julia zeer uitvoerig en buitengewoon indringend beschreven. De schrijfster is geboren in 1980 in Finland. Ze studeerde literatuur en filosofie in Helsinki. Haar debuutroman 'Raja' over de ziekte van Alzheimer ver…Lire la suite

À propos de Riikka Pulkkinen

CC BY 2.0 - Image by Ubud Writers Festival

Riikka Pulkkinen (née le 8 juillet 1980 à Tampere) est une écrivaine finlandaise.

Biographie

Riikka Pulkkinen passe sa jeunesse à Oulu avec son père juriste et sa mère médecin. La jeune Riikka Pulkkinen pratique l'athlétisme et particulièrement le 800 m et le 1 500 m. Elle court sous la bannière de l'Oulun Pyrintö (fi).

Pulkkinen prépare son baccalauréat au Lycée de Kastelli,. Elle commence à étudier la littérature comparée à l'université d'Oulu mais au bout d'un an elle étudie la philosophie théorique (fi) et la Littérature comparée à l'université d'Helsinki.

Riikka Pulkkinen et son époux Erkki Perälä En lire plus sur Wikipedia