Livre
Néerlandais

De poppenspeler van Lampedusa

Rindert Kromhout (auteur)

De poppenspeler van Lampedusa

Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Matteo (18 jaar) heeft ambities om filmacteur te worden in het naoorlogse Rome. Ook is hij verliefd op de verleidelijke Davide. Hij heeft geen oog voor de politieke situatie van het naoorlogse Rome. Voor jongeren vanaf ca. 15.
Titre
De poppenspeler van Lampedusa
Auteur
Rindert Kromhout
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2022
155 p.
ISBN
9789025883102 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'De poppenspeler van Lampedusa' neemt de lezer mee naar het naoorlogse Rome, waar de 18-jarige Matteo acteur wil worden. Hij zoekt aansluiting bij bekende mensen uit de filmwereld en heeft weinig oog voor de politieke situatie, tot hem iets overkomt wat zijn toekomstplannen op losse schroeven zet en duidelijk maakt dat Rome nog lang niet over de oorlog heen is. Ook worstelt hij met zijn homoseksuele gevoelens voor Davide. Rindert Kromhout (Rotterdam, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver, vertaler en jeugdauteur. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Gouden Lijst, de Gouden Penseel en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In prettige stijl geschreven en geschikt voor een breed publiek van zowel volwassenen als young adults.

De poppenspeler van Lampedusa

Matteo is een Italiaanse tiener die droomt om een beroemde acteur te worden. Hij heeft al zijn vrienden in het filmmilieu, heeft al wat connecties en zijn talent blijft niet onopgemerkt. Maar dan verschuift zijn focus naar Davide, een knappe, innemende jongeman met veel charmes. Al snel worden ze beste vrienden, boezemvrienden, maar Davide wil meer; hij is stapelverliefd op Matteo. Wanneer Davide dat uit naar Matteo toe, geraakt die danig in de war en weet hij even niet wat hij moet denken en maakt hij heel wat wandelingen door Rome om zijn gedachten te ordenen. Het is op één van zijn rondes dat hij geraakt wordt door het lot van de vele kinderen die in armoede moeten leven. Meer en meer geraakt Matteo ervan overtuigd dat daar zijn levensdoel ligt en dat hij Davide moet laten gaan ook al verliest hij daar zijn zielsverwant mee.  Een krachtig boek waarin heel wat thema's in verwerkt zitten waar tieners mee te maken krijgen. Het is de periode waarin ze moeten kieze…Lire la suite