Livre
Néerlandais

Léon gromt

Riske Lemmens (auteur), Eva Massa (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als Léon zijn zin niet krijgt wordt hij kwaad en verandert hij in een olifant, een leeuw, een vleermuis of een vuurspuwende draak.
Titre
Léon gromt / tekst Riske Lemmens en Eva Massa ; ill. Riske Lemmens
Auteur
Riske Lemmens Eva Massa
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789058386908 (hardback)
Placing suggestion
Boos zijn (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op zijn eigen feestje wil Léon vijf stukken taart met vijf kaarsjes erop. Hij krijgt slechts één stuk met één kaarsje. En het feest is ook nog eens saai. Genoeg redenen voor Léon om boos te worden. En als hij boos is, is er maar een iemand die hem aankan en dat is zijn moeder. Léon spuwt vuur als een draak, trompettert als een olifant en gromt als een leeuw. Maar dat is voor zijn moeder geen probleem; zij is namelijk ridder, jager én leeuwentemmer. Mooi prentenboek over de fantasie van kinderen en de manier waarop ouders daarmee omgaan. Doordat de moeder zijn fantasiespel meespeelt, kan zij Léon de baas. De verbeelding van Léon komt in de expressieve illustraties mooi tot uiting in de schaduwen op de muur, maar ook door Léon bijvoorbeeld een leeuwenkop te geven. Het kleurgebruik en de verschillende technieken zorgen voor fraaie en sfeervolle paginavullende prenten. Kleine stukjes tekst bij de prenten, waarbij sommige woorden benadrukt worden door een afwijkende lettergrootte. Op de qu…Lire la suite

Léon gromt

Als Léon niet krijgt wat ie wilt, dan gromt hij. Niet genoeg stukken taart voor zijn verjaardag? Dan spuwt Léon vuur als een drieste draak. Op tijd naar bed? Dan wordt Léon een stampende olifant. Opruimen? Dan brult Léon als een laaiende leeuw. Pyjama aantrekken? Dan fladdert Leon weg als een vinnige vleermuis. Met zo’n dierentuin in huis is een dierentemmer geen overbodige luxe en gelukkig is Léons mama er eentje van de bovenste plank.
Wanneer Léon uiteindelijk dan toch in bed belandt, wil en krijgt mama weer een lief mensenkind in plaats van een doldriest dier. Al lijkt mama ineens verdacht veel op een koe …
In heel expressieve tekeningen komen zowel de woede van Léon als de o zo natuurlijke en onvoorwaardelijke moeder-zoonliefde volledig tot hun recht. Lief om zien hoe Léon uiteindelijk mak als een lammetje slaapt met zijn armpjes rond zijn knuffelschaap. Voorbij is al de woede, mama heeft zoals steeds voor rust gezorgd.
Fantasierijk verhaal dat veel interactieve …Lire la suite