Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Boy : 1916 - 1937

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
De schrijver Roald Dahl (1916-1990) vertelt bij foto's en stukjes uit brieven, die hij aan zijn moeder schreef toen hij op kostschool zat, over zijn jeugd. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Boy : 1916 - 1937
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Traducteur
Huberte Vriesendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Boy
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2020 | Autres éditions
173 p. : ill.
ISBN
9789026154713 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Boy' is in dit boek Roald Dahl zelf. Het is geen autobiografie volgens Dahl want die staan volgens hem voor saaie details. Toch zijn er dingen gebeurd in en vlak na zijn schooltijd, die hij nooit vergeten is. Leuke en droevige dingen, die hij in dit boek heeft vastgelegd. Zo krijgt de lezer een beeld van Dahls leven van zijn 6e tot 20e jaar. Met name het typisch Engelse kostschoolleven krijgt de aandacht. De schrijfstijl is dezelfde als in zijn andere boeken. Soms richt hij zich direct tot de lezer, wat leidt tot een grotere betrokkenheid. Toch neemt dit boek (door het onderwerp) een geheel aparte plaats in tussen zijn andere boeken. Het mist de vaart en het kolderieke. Met name de kostschoolperikelen nemen een grote plaats in en daardoor neigt het hier en daar naar langdradigheid. Maar voor de echte Dahl-liefhebber is het een leuk boek. Door uitgeverij Fontein zijn alle kinderboeken van Dahl opnieuw uitgebracht in paperback. De spelling en de vertaling zijn herzien. Er is bovendien …Lire la suite

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Galles de parents norvégiens, arm…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions