Livre
Anglais

Charlie and the great glass elevator

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur)

Charlie and the great glass elevator

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Charlie beleeft met zijn familie en de wonderlijke meneer Wonka spannende momenten, wanneer hij in de ruimte monsterlijke gedrochten ontmoet en als zijn oma te veel verjongingspillen slikt. Maar gelukkig hebben ze de grote glazen lift nog.
Titre
Charlie and the great glass elevator
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, 1995 | Autres éditions
189 p. : ill.
ISBN
0-14-037155-9
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit zelfstandig te lezen vervolg van "Charlie and the chocolate factory"* bestaat uit twee delen: de liftreizigers misleiden de Amerikaanse president als ze in hun baan om de aarde een ruimtehotel binnengaan en het personeel redden van de Knids èn een overdosis verjongingspillen brengt één van Charlie's oma's in het Minusland waar ze haar vandaan halen met de glazen lift. De rode draad is de lift, Wonka's wonderoplossingen die wantrouwen opwekken bij Charlie's familie en het feit dat drie grootouders weigeren uit bed te komen. Beide verhaallijnen komen samen als dit laatste lukt door een uitnodiging op het Witte Huis in Washington. Wonderlijke, humoristische mengeling van fantasie en werkelijkheid met enkele maatschappelijke uithalen (hebzucht mensen), gedichten en grapjes waarvan sommige te moeilijk voor kinderen (meneer Hilton). Lange zinnen. De zwart-wittekeningen van Quentin Blake ondersteunen de tekst. Paperback met een roze omslag met een kleine tekening van Wonka en Charlie; gr…Lire la suite

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Ga…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions