Livre audio
Néerlandais

Daantje de wereldkampioen

Roald Dahl (auteur), Jan Meng (narrateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
De 9-jarige Daantje (ik-figuur) woont met zijn vader in een woonwagen bij een benzinepomp. Als Daantjes vader hem verschillende manieren laat zien om fazanten te stropen, begint een spannend avontuur.
Titre
Daantje de wereldkampioen
Auteur
Roald Dahl
Narrateur
Jan Meng
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Danny the champion of the world
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, © 2016 | Autres éditions
4 cd's
Durée
ca. 4 uur en 50 min.
ISBN
9789054445593

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Daantje hoort bij Sjakie, maar het is een verademing dat in vergelijking met de luisterboeken van Sjakie en de chocoladefabriek en Sjakie en de grote glazen lift, Dahls andere klassieker Daantje de wereldkampioen ingelezen werd door Jan Meng alleen, en niet door die verschillende, weinig aantrekkelijke stemmen die, naast verteller Meng, 'gestalte' gaven aan de personages uit de Sjakie-boeken. Meng is als geen ander in staat om verschillende personages te vertolken, en daarnaast als uitmuntende verteller te fungeren. Dit is een recente opname (augustus 2006) en vergeleken met zijn opnames van Roald Dahl-boeken uit het begin van de jaren '90 is Mengs stem wat zachter en minder vol geworden, maar is ze nog steeds heel flexibel. Het is een waar genoeg te horen hoe hij de levendige gesprekken tussen Daan en zijn vader vertolkt, en de kleurrijke personages van de stroper (Daans vader) en meneer Victor Hazel (de snauwende bierbrouwer en grootgrondbezitter) neerzet. In he…Lire la suite
Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door rasverteller Jan Meng die de aandacht van de luisteraar weet vast te houden en de spanning op te bouwen. 'Daantje, de ik-figuur, woont samen met zijn vader in een oude woonwagen bij een benzinepomp. Wanneer Daantjes vader zijn zoon enthousiast verschillende slimme methodes uit de doeken doet om fazanten te stropen, is dat de aanzet voor een reeks spannende en originele avonturen. Van dit fantastische verhaal, waarin met name de harmonieuze vader-zoon verhouding heel sfeervol wordt beschreven en natuurlijk de typische 'Dahl'-humor niet ontbreekt, zullen vele kinderen en hun ouders kunnen genieten. Aantrekkelijke uitgave met de karikaturale pentekeningen van Quentin Blake. Bekroond met de Zilveren Griffel in 1977. Vanaf ca. 9 jaar.'

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque