Livre
Anglais

Danny, the champion of the world

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur)

Danny, the champion of the world

Dans la série:
Public cible:
Tous les âges
De 9-jarige Danny (ik-figuur) woont met zijn vader in een woonwagen bij een benzinepomp. Als Danny vader hem verschillende manieren laat zien om fazanten te stropen, begint een spannend avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Danny, the champion of the world / Roald Dahl ; ill. by Quentin Blake
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Langue
Anglais
Éditeur
Sans lieu de publication: Puffin, 1994 | Autres éditions
223 p. : ill.
ISBN
0-14-037157-5
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Danny (ik-figuur) is een halfwees en negen jaar. Hij woont samen met zijn autogekke vader die auto’s repareert en een kei is op het gebied van vliegers in een stacaravan bij een garage met benzinepomp. Danny is vaders oogappel en wil ook auto’s repareren. Vroeger ging vader vaak op fazantenstrooptocht in het bos van de onuitstaanbare meneer Victor Hazell. Op een nacht is hij weer weg om te stropen, net als veel andere dorpelingen doen. Nu wil Danny dat ook leren. Er ontstaat ruzie met Hazell. Vader wil al diens fazanten vangen, want Hazell kweekt fazanten om ze met zijn vrienden tijdens een jachtpartij af te schieten. Hopelijk lukt het vader en zoon dat te voorkomen. Deze uitgave is niet alleen een heruitgave van een aloude ‘Dahltopper’, maar bevat gelukkig ook weer de meesterlijke illustraties van ‘huisillustrator’ Quentin Blake. Het boek kreeg in 1977 een Zilveren Griffel. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Ga…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque