Livre
Anglais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

The enormous crocodile

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Een wrede krokodil probeert op veel slimme manieren kinderen te pakken te krijgen om ze op te peuzelen. Maar zijn pogingen worden steeds gedwarsboomd door de andere dieren van het bos. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Krokodillen
Titre
The enormous crocodile
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Langue
Anglais
Éditeur
[London]: Puffin, 2016 | Autres éditions
58 p. : ill.
ISBN
9780141365510 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 16 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Heerlijk (voorlees)verhaal van beroemde kinderauteur Roald Dahl, eenvoudig maar doeltreffend en onovertroffen geïllustreerd door Quentin Blake. De reuzenkrokodil heeft zin in kindertjes en onderneemt een tocht door de jungle naar het dorp. Hij jaagt allerlei dieren (een olifant, een aap, etc.) de stuipen op het lijf met zijn hongerige plan. In het dorp aangekomen bedenkt hij allerlei listen om de kinderen te kunnen verorberen. Hoewel oorspronkelijk uit 1978 heeft dit tijdloze verhaal nog niets aan kracht ingeboet. De reuzenkrokodil is heerlijk vals, zijn plannetjes listig, de redding van de kinderen vol humor en de krokodils einde verdiend (absurd) verschrikkelijk. De uitgebreide illustraties maken het boek geschikt om voor te lezen, maar door de vele illustraties is het ook makkelijk en uitnodigend voor kinderen om zelf te lezen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar, ook voor iets oudere Nederlandse kinderen die al vroeg met Engels zijn begonnen.

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de …En lire plus sur Wikipedia