Fantastic Mr Fox

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Drie rijke en gierige boeren proberen een vossenfamilie te doden, omdat deze al hun pluimvee opeet. Maar meneer Vos is erg slim! Met foto's uit de film. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Fantastic Mr Fox / Roald Dahl ; ill. by Quentin Blake
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, 1996 | Autres éditions
80 p. : ill.
ISBN
0-14-038251-8

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Meneer Vos woont met zijn gezin in een heuvel vlakbij drie rijke boeren. Hij steelt van hen en dus zinnen de boeren op wraak. Ze graven zijn heuvel af en dwingen Vos om zich steeds dieper te verschuilen. De boeren willen Vos en zijn gezin uithongeren. Vos bedenkt evenwel een slim plan en zet de vrekkige boeren voor schut. Deze klassieker verscheen voor het eerst in 1970. De sluwe meneer Vos die steelt om zijn gezin te voeden, is de underdog. De volwassenen krijgen een negatieve, karikaturale typering. Zij zijn hebzuchtig en dom, terwijl de dieren als sympathieke figuren overkomen. Humor en overdrijvingen gaan hier vaak hand in hand. De talrijke pentekeningen zijn grappig en sluiten qua sfeer goed bij het verhaal aan. Deze uitgave verscheen naar aanleiding van de verfilming van het boek*. Op de cover en binnenin staan enkele foto's uit de film. Het boek heeft een aangename, ruime bladspiegel. Een goede kennis van het Engels is vereist, maar leestechnisch is de tekst niet zo moeilijk. E…Lire la suite

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Ga…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions