Livre
Néerlandais

Rijmen en verzen

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur), Huberte Vriesendorp (traducteur)
Bundel met alle liedjes en gedichten uit de boeken van Roald Dahl, voorzien van nieuwe tekeningen door verschillende illustratoren. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Rijmen en verzen
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Traducteur
Huberte Vriesendorp Ef Leonard
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Songs and verse
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2014 | Autres éditions
192 p. : ill. + cd
ISBN
9789054445692 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rijmen en verzen
"Maar deze bofferd is grijs en der dagen zat,
soms beeft zijn schrijfhand op het tafelblad.
Zit er nog een boek in mij? Tja, nou, misschien.
Heus, ik weet het niet. We zullen het wel zien."

De gelatenheid waarvan Roald Dahl (1916-1990) getuigt in dit late vers contrasteert met het enthoesiasme waarmee zijn erven en illustrator Quentin Blake zijn werk en roem blijven uitdragen. In Dahl zitten duidelijk nog vele boeken, en de nieuwe bundel Rijmen en verzen is alvast een geslaagd initiatief dat de "world's favourite children's author" alle eer aandoet. Ook Blake komt er heel waardig uit, in hoe hij de rode loper uitrolt voor een bont gezelschap aan illustratoren.
In Rijmen en verzen worden gedichten en liedjes verzameld uit de bekende kinderboeken van Roald Dahl, aangevuld met zeven langere gedichten uit zijn dichtbundels en elf nooit eerder gepubliceerde verzen. Het vijftigtal teksten werd in zeven secties ondergebracht die de bekende onderwerpen …Lire la suite
Alle liedjes en gedichten uit het omvangrijke oeuvre van deze beroemde Engelse kinderboekschrijver zijn gebundeld in dit schitterend uitgegeven boek. Naast de klassiekers vind je hierin nooit eerder gepubliceerd werk en verzen die speciaal voor deze uitgave vernuftig werden vertaald in een heerlijk klinkend Nederlands. Het boek is verdeeld in zeven thema’s: Dingen om naar te kijken en dingen om te doen/Goed gedrag/Vreemde wezens/Giftige drankjes/Wie hebben we daar?/En dan nu allemaal!/Nog een paar verrassingen. De vaste Dahl-illustrator Quentin Blake treedt op als presentator en leidt alle hoofdstukken in met een herkenbaar zwierige tekening. Ook de coverillustratie is van zijn hand. Verder zijn de rijmen en verzen kleurrijk geïnterpreteerd door een internationale schare getalenteerde illustratoren. Voor de Dahl-ontdekker of verstokte fan, om voor te lezen of zelf te ontdekken, voor de schoolbibliotheek of om thuis zelf vaak uit de boekenkast te halen. Vanaf ca. 9 jaar.

Rijmen en verzen

Deze bundel is een verzameling van de talloze liedjes en gedichten die Roald Dahl in zijn boeken stopte. Bijvoorbeeld Willy Wonka’s lied over de 'Oempa-Loempa’s' uit 'Sjakie en de chocoladefabriek', 'Krokodillengedicht' uit 'De reuzenkrokodil', of 'Het lied van de hertogin' uit 'De giraffe, de peli en ik'. Daarnaast bevat het boek ook ongepubliceerd werk, zoals 'Een ballade tegen scheidsrechters', geschreven door een duidelijk gefrustreerde Dahl toen hij nog op school zat. De verzen zijn gerangschikt op thema’s als 'Goed gedrag', 'Vreemde wezens', of 'Giftige drankjes'.

Het is vooral een eerbetoon aan de grootste kinderauteur. Vooreerst van zijn vaste illustrator Quentin Blake, die als presentator het boek heeft samengesteld, illustratoren uitgenodigd, het voorwoord geschreven, de cover en elk hoofdstuk heeft geïllustreerd. Daarnaast van 25 andere illustratoren, gevestigde namen maar ook beginnende tekenaars, die het boek een enorme verscheidenheid aan interpretaties gev…Lire la suite

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque