The twits

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Meneer Twit, een viezerik met een baard vol eten, en mevrouw Twit, die een glazen kunstoog heeft, doen altijd erg lelijk tegen elkaar en tegen allerlei dieren. Met cd waarop het verhaal wordt voorgelezen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
The twits
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, 2001 | Autres éditions
86 p. : ill.
ISBN
014131138X 9780141311388

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Meneer en mevrouw Twit zijn twee misselijke, miezerige misbaksels die elkaar en de hen omringende dieren het leven zuur maken. De dieren nemen op de 'griezelmanier' wraak. De auteur heeft zich goed ingeleefd in de wereld van kinderen. Hij is een van hen en stelt zichzelf door middel van de aanspreekvorm ook vertrouwelijk op één lijn met zijn lezers, die heerlijk kunnen griezelen om deze vieze gemeneriken. Associatief geschreven met veel vaart en fantasie in een subtiel soort humor. Rijk, suggestief taalgebruik met fraaie alliteratie en mooie beeldspraak. Er is evenveel ruimte voor tekst als voor de kleurenillustraties die wisselend van grootte zijn. De contouren zijn met stift getekend en ze zijn met aquarel ingekleurd. De sfeer ervan is in overeenstemming met de tekst. Met cd waarop het verhaal aansprekend wordt voorgelezen, wat voor Nederlandse kinderen die Engels leren een goede steun is. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Ga…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions