Livre
Anglais

The witches

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Ook al heeft een 7-jarige jongen van zijn oma geleerd hoe hij heksen kan herkennen, toch lukt het hen om hem in een muis te veranderen.
Sujet
Heksen
Titre
The witches
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Quentin Blake
Langue
Anglais
Éditeur
London: Penguin, 1985 | Autres éditions
208 p. : ill.
ISBN
0-14-031730-9

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nadat beide ouders bij een auto-ongeluk om het leven zijn gekomen, wordt de 7-jarige ik-figuur opgenomen door zijn Noorse grootmoeder, waarna ze samen in Engeland gaan wonen. Daar wonen de gemeenste heksen van de wereld. Heksen zijn overigens gewone vrouwen die men slechts aan kleine details als zodanig kan herkennen. Grootmoeder is een expert op het gebied van de "heksuologie" en maakt haar kleinzoon deelgenoot van deze kennis. In Engeland komt hij midden in een heksencongres terecht. Hij wordt veranderd in een muis en beleeft fantastische avonturen. De ontknoping van het boek kon alleen Dahl verzinnen. Een spannend boek met veel woordgrapjes en voortreffelijke heksentaal. De vele zwart-witte pentekeningen zijn zwierig en vormen een hechte eenheid met de tekst. Bedoeld voor alle kleine mensen die hun oerangsten voor heksen, tovenarij en kleine beestjes willen overwinnen. Winnaar van de Whitbread Award. Vanaf ca. 9 jaar; uitstekend bruikbaar als voorleesboek vanaf ca. 6 jaar.

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Ga…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions