Livre
Néerlandais

Vuile handen

Rob Baetens (auteur)

Vuile handen

Public cible:
12-14 ans et plus
Ruud loopt na een ruzie van huis weg en raakt samen met een nieuwe vriendin verzeild in een smokkelaffaire.
Titre
Vuile handen
Auteur
Rob Baetens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Waasmunster: Abimo, 2003
142 p.
ISBN
90-59320-64-6

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Na een fikse ruzie met zijn moeder loopt Ruud (15) weg van huis. Als verstekeling op een truck komt hij bij vergissing in Engeland terecht. Hij wordt betrapt en de volharding en de woede waarmee de trucker en zijn maats hem achterna zitten, wekken het vermoeden dat zij heel wat te verbergen hebben. Toevallig ontmoet hij, dicht bij de grens met Schotland, Annette, een vrijgevochten meisje dat met haar paard door de omgeving zwerft. Het klikt tussen hen en ze beleven enkele heerlijke dagen in de natuur op een onbewoond eiland. Ruud vertelt zijn verhaal en Annette wil hem helpen uit handen te blijven van de bende. Intussen weten ze dat er een grote lading hasj in de truck ligt.

De twee verhaallijnen (Ruuds avontuur met de smokkelbende en de ontluikende liefde tussen Ruud en Annette) worden hecht met elkaar vervlochten, doordat Annette Ruud aanspoort niet te vluchten voor de bende maar zelf in de aanval te gaan. Ze kent de streek door en door en weet hoe ze de moordlustige smokkela…Lire la suite
Na een ruzie met zijn moeder loopt Ruud (15) weg van huis. Om aan geld te komen neemt hij de opdracht aan een pakketje weg te brengen naar Frankrijk. Dat blijken wapens te zijn. Hij raakt verzeild in een drugssmokkelaffaire waarbij hij hulp krijgt van een meisje op wie hij verliefd raakt. Samen maken ze een eind aan de smokkel. Eenvoudig verhaal over twee pubers die aan de ene kant de emotie van hun liefde delen en anderzijds de spanning van de smokkel. Met name dat laatste deel is erg overdreven, zwart-wit en nogal ongeloofwaardig neergezet: domme schurken bij wie niets lukt, slimme pubers bij wie alles lukt. Het verhaal is opgebouwd uit twee verhaallijnen: om en om wordt per hoofdstuk het nu en wat eraan voorafging verteld in eenvoudige taal. Doelgroep is de minder ervaren lezer van 14-15 jaar. De titel verwijst naar de misdaad. Op de voorkaft, die kleuterachig en daardoor weinig aantrekkelijk is voor de doelgroep, staan Ruud en Annette met haar witte paard Fury.