Pokémon detective Pikachu

Rob Letterman (directeur), Ryan Reynolds (acteur), Justice Smith (acteur)
Na de vermissing van privédetective Harry Goodman gaat zijn 21-jarige zoon Tim op onderzoek uit in samenwerking met Pokémon Detective Pikachu. In de straten van Ryme City ontdekken ze een duister complot. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Pokémon detective Pikachu
Directeur
Rob Letterman
Acteur
Ryan Reynolds Justice Smith
Compositeur
Henry Jackman
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Bros. Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
104 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051889651512

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Actie-avonturenfilm van Rob Letterman (Goosebumps; Gulliver’s travels), gemaakt in een combinatie van live-action en computeranimatie. Topdetective Harry Goodman woont in Ryme City, een metropool waar mensen en Pokémon in vrede samenleven. Wanneer hij door een auto-ongeluk om het leven komt, gaat zijn 21-jarige zoon Tim die in een andere stad woont, zijn spullen ophalen. Zo komt hij in contact met Harry’s hulpje, Pikachu. Tim is de enige mens die met Pikachu kan praten en zo hoort hij dat zijn vader waarschijnlijk nog leeft en het slachtoffer is van een duister complot. Geholpen door de jonge reporter Lucy gaan ze op avontuur in Ryme City en komen allerlei Pokémon tegen, zoals Psyduck, Charizard, Mr. Mime en Mewto. Dit is de eerste live-actionfilm bij de succesvolle mediafranchise Pokémon, die begon in 1995. Justice Smith (Every day) speelt Tim, Ryan Reynolds (Deadpool) spreekt de tekst van de wijsneuzige Pikachu. De recensenten geven 3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) vindt de plot ‘kr…Lire la suite

À propos de Rob Letterman

Rob Letterman, né à Hawaï aux États-Unis, est un réalisateur et scénariste américain.

Biographie

Filmographie

  • 1999 : Los gringos (réalisateur)
  • 1999 : Lake Placid (Color and Lighting Supervisor: Digital Domain)
  • 2001 : Shrek (propellerhead: Los Angeles pre-production)
  • 2004 : Gang de requins (Shark Tale) (co-réalisateur avec Bibo Bergeron et Vicky Jenson, co-scénariste avec Michael J. Wilson)
  • 2009 : Monstres contre Aliens (réalisateur avec Conrad Vernon, scénario avec Maya Forbes, Wallace Wolodarsky, Jonathan Aibel et Glenn Berger et histoire originale avec Conrad Vernon, voice of Secret Service Man #1)
  • 2010 : Les Voyages de Gulliver (réalisateur)
  • 2015 : Chair de poule, le film (Goosebumps) (réalisateur)…En lire plus sur Wikipedia