Een Amerikaanse tiener komt terecht in het oude China, waar hij moet helpen de legendarische krijger Apenkoning te bevrijden uit het kasteel van de Jadekoning
Sujet
Kungfu
Titre
The forbidden kingdom
Directeur
Rob Minkoff
Compositeur
David Buckley
Acteur
Jackie Chan Jet Li
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, 2009
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 100 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5051888002865

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 46 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een actie-avonturenfilm van Rob Minkoff (The lion king) waarin voor het eerst de legendarische vechtkunstenaars Jackie Chan en Jet Li samen te zien zijn. De Amerikaanse tiener Jason (Michael Angarano), een kungfu-liefhebber, belandt bij toeval in het oude China waar hij moet helpen de legendarische krijger Apenkoning te bevrijden uit het kasteel van de Jadekoning. Hij wordt begeleid door een kungfu-meester (Chan), een monnik (Li) en een mooi weesmeisje. De recensenten reageren wisselend. Floortje Smit (Volkskrant 28-8-'08) vindt de film kinderachtig, onevenwichtig en belegen. Bart van der Put (Parool 27-8-'08) ziet het anders: '(...) de film is voor en boven alles een feestelijke mengelmoes van alles wat het genre ooit zo leuk en betoverend maakte. (...) de film is een hoogst vermakelijke chinoiserie. Het verhaaltje is vooral bedoeld om een brug naar een jong Westers publiek te slaan. (...)' Belinda van de Graaf (Trouw 28-8-'08): '(...) een gezellige familiefilm, toegespitst op het Am…Lire la suite

À propos de Rob Minkoff

CC BY-SA 4.0 - Image by Michael Schoenholtz

Rob Minkoff (né le 11 août 1962 à Palo Alto) est un réalisateur, producteur et scénariste américain.

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1989 : Bobo Bidon (Tummy Trouble)
  • 1990 : Lapin Looping (Roller Coaster Rabbit)
  • 1994 : Le Roi lion (The Lion King) avec Roger Allers
  • 1999 : Stuart Little
  • 2002 : Stuart Little 2
  • 2003 : Le Manoir hanté et les 999 Fantômes (The Haunted Mansion)
  • 2008 : Le Royaume interdit (Forbidden Kingdom)
  • 2010 : Le Jour d'après (Aftermath) (documentaire)
  • 2011 : Hold-up (Flypaper)
  • 2014 : M. Peabody…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque