Livre
Néerlandais

Het drinkend hert in het nauw

Robbe De Hert (auteur)

Het drinkend hert in het nauw

Titre
Het drinkend hert in het nauw
Auteur
Robbe De Hert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Van Halewyck, 2003
200 p. : ill.
ISBN
90-5617-462-2
Placing suggestion
798.53 (SISO) Acteurs - Regisseurs ; Acteurs - Regisseurs (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Robbe de Hert bezit talent, filmideeën en de nodige gedrevenheid. Bovendien heeft de regisseur van 'De Witte van Sichem', 'Blueberry Hill' en 'Lijmen/Het Been' al een en ander bewezen. Alleen, films maken lijkt hem de laatste tijd niet meer te lukken. Nu liep het pad van de Antwerpse regisseur nooit over rozen. Maar momenteel wil blijkbaar niemand die 'eeuwige zagevent' nog zien regisseren. In tv-programma's mag hij zijn rol van 'kleurrijke figuur' spelen en vooral niet té veel zeggen. Robbe de Hert is door het mediacircus omgevormd tot een karikatuur: 'de man met de handdoek'. In filmmiddens wordt het negatief imago van 'de Robbe' duchtig gecultiveerd en het beeld van 'moeilijke jongen' lijkt hem weg te houden van de filmset. Een en ander brengt de eeuwige rebel aan het twijfelen. "Voor de eerste keer in mijn leven begin ik ernstig na te denken over stoppen, over ophouden met filmen", schrijft hij in zijn nieuwste boek Het drinkend hert in het nauw. Gelukkig is hij één paragra…Lire la suite

À propos de Robbe De Hert

Robbe De Hert, né le 20 septembre 1942 à Farnborough (Hampshire, Angleterre) et mort le 24 août 2020, est un réalisateur belge.

Biographie

Vers 1970, Robbe De Hert réalise quelques films de cinéma militant. Il collabore avec le cinéaste Jean-Marie Buchet.

Puis, il s'oriente vers un cinéma plus conforme aux attentes du public et devient un réalisateur populaire en Communauté flamande.

Filmographie sélective

Comme réalisateur

Comme acteur