Livre
Néerlandais

Het meisje in het ijs

Robert Bryndza (auteur), Willeke Lempens (traducteur)
Rechercheur Erika Foster ontdekt een verband tussen verschillende moordzaken maar wordt van hogerhand tegengewerkt in haar onderzoek.
Titre
Het meisje in het ijs
Auteur
Robert Bryndza
Traducteur
Willeke Lempens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The girl in the ice
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2018 | Autres éditions
379 p.
ISBN
9789022582022 (paperback) 9789022585108 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sterk verhaal, smaakt naar meer

De vrouwelijke speurder in de Britse misdaadliteratuur heeft sinds Jane Marple een lange weg afgelegd. In die ruim negentig jaar - Agatha Christie introduceerde haar 'Miss Marple' in 1926 - is ze van brave speurneus getransformeerd in een eigengereide moderne politievrouw, die niet zelden kampt met demonen uit haar verleden. Carol Jordan (uit de Tony Hill-serie van Val McDermid) en Frieda Klein (van schrijversechtpaar Nicci French) lopen al wat langer mee, veel genoegen beleven we de laatste tijd ook aan de avonturen van de getormenteerde Helen Grace, de politie-inspecteur uit de serie van A.J. Arlidge.

Nieuw aan het firmament is Erika Foster, politie-inspecteur in Zuid-Londen, die in Het meisje in het ijs van Robert Bryndza met de moord op een jonge vrouw wordt geconfronteerd. Deze Andrea Douglas-Brown is de dochter van een vooraanstaand politicus en dat ze zich in schimmige kringen zou hebben begeven, vereenvoudigt het onderzoek bepaald niet. De instrumenten van de Britse klassenmaatschappij treden meteen in werking en Foster krijgt van haar leiding de opdracht in andere richtingen te gaan speuren.

Natuurlijk, de eigenwijze Foster, die in een rugzakje een trauma van een slecht afgelopen politieoperatie met zich meedraagt, gaat toch de duistere kanten van de jonge, vermoorde vrouw tegen het licht houden. Dat wordt haar niet in dank afgenomen, zeker als de moordzaak overeenkomsten blijkt te vertonen met de gewelddadige dood van een drietal Oost-Europese prostituees. Haar superieuren, via diverse lijntjes verknoopt met de Britse…Lire la suite

De vermoorde dochter van een zakenman wordt in het ijs teruggevonden. De politie start een onderzoek maar is aan handen en voeten gebonden omdat de zakenman veel invloed heeft op regeringsniveau. Rechercheur Erika Foster wordt van buiten gehaald om het onderzoek te leiden; zogezegd vanwege haar staat van dienst, maar zelf vermoedt ze dat de politie een zondebok nodig heeft voor als het onderzoek misloopt. Met haar naspeuringen slaat ze een richting in waar de zakenman haar niet wil hebben. Het lukt hem om haar van het onderzoek af te halen, maar dat weerhoudt Erika er niet van om op eigen houtje door te gaan tot de dader gevonden is. Eerste deel van een serie rond Erika Foster. De eigenwijze Erika is van Slowaakse afkomst, kan zich slecht bewegen in sociale situaties en lijdt nog steeds onder een vorig onderzoek waar een foute beslissing van haar de levens kostte van een aantal politiemensen onder wie haar partner. De auteur (1979) schrijft ook chicklit en woont als Engelsman in Slowa…Lire la suite

Schone schijn

Erika Foster is keihard, wars van uiterlijk vertoon en onaangepast, en een prima speurder.

Haar hoge hakken klikklakken op de beijzelde straat in een Londense achterbuurt. Het is eind januari en Andrea (23) heeft het koud. Als ze merkt dat een auto haar volgt, denkt ze te weten wie het is. Dat maakt haar ziedend.

Vier dagen later wordt de jonge vrouw dood onder het ijs gevonden in een vijver. Wat had de dochter van de vooraanstaande Labour-politicus, lord Douglas Brown, te zoeken in die buurt. Was ze verdwaald? Ontvoerd?

Rechercheur Erika Foster mag het uitzoeken. Liefhebbers van de vrouwelijk speurders van M.J. Arlidge (Helen Grace) en Unni Lindel (Marion Dahle) zal het type bekend voorkomen. Keihard, onaangepast, wars van uiterlijk vertoon en meedogenloos afgaand op haar doel. Ze krijgt dan ook direct ruzie met steenrijke de ouders van Andrea die vooral het onschuldige beeld van hun prachtige dochter die in de pers wordt omschreven als 'onbeduidend society meisje' overeind willen houden. Ook Instagram en de fa…Lire la suite