Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Voorbij de grenzen van het Amerikaanse imperium : reizen met soldaten over land, ter zee en in de lucht

Robert D. Kaplan (auteur)

Voorbij de grenzen van het Amerikaanse imperium : reizen met soldaten over land, ter zee en in de lucht

Politieke analyses over het wereldwijde optreden van Amerikaanse militairen, door een journalist die met de troepen meereist.
Titre
Voorbij de grenzen van het Amerikaanse imperium : reizen met soldaten over land, ter zee en in de lucht
Auteur
Robert D. Kaplan 1952-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hog pilots, blue water grunts
Éditeur
Utrecht: Het Spectrum, 2008
446 p. : ill.
ISBN
9789027425614
Placing suggestion
Verenigde Staten 399.39 (SISO) Oorlogvoering (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kaplan is in de Verenigde Staten een begrip. Niet alleen is hij als vaste correspondent verbonden aan het gerenommeerde 'The Atlantic Monthly' en heeft hij enige belangwekkende boeken gepubliceerd over de recente Amerikaanse buitenlandse politiek, maar hij treedt tevens op als consulent voor de krijgsmacht en als vaste spreker bij bijeenkomsten van de veiligheidsdiensten en het ministerie van defensie. Dit is het tweede deel in een reeks boeken, na 'Aan de grenzen van het Amerikaanse imperium' (2005)*, waarin hij verslag doet van zijn reizen en ervaringen bij de Amerikaanse troepen, die uiteindelijk over de gehele wereld uitvoering moeten geven aan de beleidsplannen van het Witte Huis en het Pentagon. Kaplan was het afgelopen jaar aanwezig bij operaties in landen als Irak, Algerije, Nepal, Thailand, Mali, Georgië en Korea en voer mee met oorlogsbodems in de Stille Oceaan, de Indische Oceaan en de Andamanse Zee. Zijn indringende verslag toont een uitstekend inzicht in de complexiteit v…Lire la suite

À propos de Robert D. Kaplan

CC BY 2.0 - Image by Rosalie Bolender

Robert D. Kaplan (né le 23 juin 1952) est un journaliste américain, spécialiste des sciences politiques. Il est actuellement l'un des rédacteurs de The Atlantic. Il a par ailleurs écrit des articles dans de grands journaux américains tels que The Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, et publié plusieurs ouvrages.

Biographie

Jeunesse

Robert Kaplan est né le 23 juin 1952 à New York, fils de Philip Alexander Kaplan et Phyllis Quasha. Son père lui transmit sa passion de l'Histoire.

Après avoir été diplômé en anglais à l'Université du Connecticut en 1973, il tenta sans succès d'intégrer la presse de quelques grandes villes améri…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions