DVD
Anglais

Anne Frank

Robert Dornhelm (directeur), Graeme Revell (compositeur), Ben Kingsley (acteur)
Via nagespeelde scènes en historische filmfragmenten wordt een beeld gegeven van het leven van Anne Frank (1929-1945), het joodse meisje dat in Amsterdam onderdook in de Tweede Wereldoorlog. Film (190 min.) op dvd van Robert Dornhelm uit 2001, voorzien van informatie over de film en de Holocaust. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Anne Frank
Directeur
Robert Dornhelm
Compositeur
Graeme Revell
Acteur
Ben Kingsley Brenda Blethyn Hannah Taylor-Gordon
Langue
Anglais
Éditeur
Rubinstein, 2014 | Autres éditions
1 dvd-video + boek (19 p.)
Date d'enregistrement
2001
Durée
ca. 190 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789047602620

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Uitgave met de film 'Anne Frank' op dvd (speelduur 190 min.) en een boekje (19 blz.) met achtergrondinformatie. Het boekje beschrijft de filminhoud, geeft info over o.a. de Holocaust en literatuurverwijzingen. De film beschrijft in drie delen, via nagespeelde scènes in kleur en historische filmfragmenten het leven van de met haar ouders en zus uit Frankfurt naar Amsterdam gevluchte joodse Anne (1929-1945). Deel 1 beschrijft haar leven tot de Franks en vier anderen in juli 1942 onderdoken in de ruimte achter vader Otto’s bedrijf. Deel 2 gaat over de onderduikperiode en hun arrestatie op 4 augustus 1944, deel 3 over hun verblijf in concentratiekampen en Anne's dood in maart 1945 in Bergen-Belsen. De op Melissa Mullers biografie van Anne* gebaseerde, Engels gesproken, goed Nederlands ondertitelde film) van regisseur Robert Dornhelm is soms wat zwaar aangezet. Maar mede door goede hoofdrollen van Hannah Taylor Gordon (Anne) en Ben Kingsley (Otto) wordt jongeren van 11 t/m 15 uitstekend du…Lire la suite

À propos de Robert Dornhelm

CC-BY-SA-3.0 - Image by Manfred Werner (Tsui)

Robert Dornhelm est un réalisateur autrichien d'origine roumaine, né le 17 décembre 1947 à Timișoara (Roumanie).

Biographie

Il vit et travaille en Autriche et aux États-Unis où il réalise, depuis les années 1970, des films diffusés et en salle et à la télévision.

Filmographie

comme réalisateur

comme acteur

  • 2001 : Elvira et le Château hanté (Elvira's Haunted Hills) : L'émissaire

Liens externes

Suggestions