Privédetectives Cormoran Strike en Robin Ellacott onderzoeken voor het eerst een cold case; het gaat om een 40 jaar geleden verdwenen vrouw van wie ze moeten aantonen of zij ook slachtoffer was van een veroordeelde seriemoordenaar.
Titre
Kwaad bloed
Auteur
Robert Galbraith
Traducteur
Sabine Mutsaers Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Troubled blood
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2020
1051 p. : ill.
Note
Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling
ISBN
9789022591956 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een cold case van duizend bladzijden

Meer dan duizend blad­zijden heeft Robert Galbraith nodig om een cold case te ontrafelen, maar het boek verveelt geen seconde, met dank aan J.K. Rowling.

Nog voor Kwaad bloed in de winkel lag, werd er een spoiler alert gegeven. Talloze voorbeschouwingen gaven weg dat een van de verdachten van de moord op een vrouwelijke arts een psychopaat was die zich graag in vrouwenkleren hulde. Dat die informatie al naar buiten kwam, had alles te maken met tweets die J.K. Rowling, de schrijver die zich verschuilt achter het pseudoniem Robert Galbraith, de wereld had ingestuurd. Zij had gereageerd op een opiniestuk waarin het ging over 'mensen die menstrueren'. Rowling stelde dat die 'mensen' gewoon 'vrouwen' genoemd worden. Dat zette kwaad bloed bij leden van de LGBTQIA+-gemeenschap.

Belangrijker is of dat personage, Dennis Creed, literair geloofwaardig is. Zijn naam valt al vroeg in het onderzoek dat detective Cormoran Strike en zijn partner Robin Ellacott voeren naar een verdwijning van veertig jaar geleden. Na haar consultaties vertrok dokter ­Margot Bamborough uit haar praktijk en werd ze nooit meer gezien. De politieman die het o…Lire la suite

Deel vijf, na ‘Witte dood’* in de serie over privédetectives Cormoran Strike en Robin Ellacott waarin ze voor het eerst een cold case onderzoeken. Een vermiste vrouw, Margot Bamborough, verdween veertig jaar geleden. Was zij ook een slachtoffer van de veroordeelde seriemoordenaar Dennis Creed? Strike en Robin duiken in het verleden waarbij ze met astrologie te maken krijgen en een flink aantal (on)betrouwbare getuigen aantreffen. Ze hebben het drukker dan ooit, met meer lopende zaken die ook de nodige aandacht vragen. Privé kampt Strike met zorgen om zijn zieke tante en zit Robin in haar maag met de scheiding en de ongewenste intimiteiten van een collega. En hoe zit het met hun persoonlijke relatie? Galbraith, pseudoniem van J.K. Rowling, heeft zichzelf overtroffen met dit vuistdikke boek. Vanaf de eerste bladzijde wordt de lezer meegetrokken in het aan alle kanten aangrijpende verhaal waarin spanning, mystiek en humor verweven zijn. Knap hoe levensecht de voortreffelijk beschreven ka…Lire la suite

À propos de Robert Galbraith

Robert Galbraith (aussi orthographié Caubraith) est un logicien écossais, né en 1483, mort à Édimbourg le 27 janvier 1544. Il est l'auteur du Quadrupertitum in oppositiones, conversiones, hypotheticas et modales.

Galbraith dialecticien

Membre des cercles de John Mair, Robert Galbraith encourage son maître à publier son traité de Logique vers 1506 et publie son ouvrage propre quelques années plus tard. Cet ouvrage en quatre parties sur les oppositions, les conversions et les propositions hypothétiques et modales, publié à Paris par Josse Bade en 1510, est réédité en 1516.

Galbraith affirme y avoir résolu tous les problèmes de dialectique. Un autre livre de lui, le Liber Caubraith, de nature juridique, n'a pas survécu, semble-t-il.

Professeur de droit romain au collège de Coqueret à Paris, Galbraith est égaleme…En lire plus sur Wikipedia