Livre
Néerlandais
Autobiografisch relaas van de romanschrijver en dichter met de nadruk op de strijd in de loopgraven tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Titre
Dat hebben we gehad
Auteur
Robert Graves 1895-1985
Traducteur
Guido Golüke
Auteur de l'introduction
Stefan Brijs
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Goodbye to all that
Édition
4e herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Ambo, 2014 | Autres éditions
357 p.
ISBN
9789026327179 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Graves (1895-1985) is als dichter, prozaïst, criticus, essayist en mythograaf een der veelzijdigste figuren uit de Engelse letteren. In Nederland is hij vooral bekend als de auteur van het tot televisieserie bewerkte 'Ik, Claudius'. In 1929 schreef hij, als afrekening met een gehaat verleden, deze autobiografie over de jaren 1895-1926, die hij overigens niet heeft voortgezet. Op laconieke, sarcastische toon vertelt hij vooral over zijn ervaringen in Frankrijk aan het front in de Eerste Wereldoorlog, die hem een shell-shock van tien jaar opleverden. Het contrast tussen de door verliezen en Franse ongastvrijheid gedemoraliseerde loopgravensoldaten en de hysterische oorlogshitsers in het veilige vaderland wordt erg duidelijk getekend. Meer dan het bekende boek van Remarque ('Van het westelijk front geen nieuws') zowel van literair als (oorlogs)historisch belang. Licht herziene vertaling met een nieuw voorwoord van Stefan Brijs.

À propos de Robert Graves

Robert Ranke Graves, né le 24 juillet 1895 à Wimbledon (Londres) et mort le 7 décembre 1985 à Deia (île de Majorque, Espagne), est un poète et romancier britannique.

Biographie

Robert Graves est le fils de l'écrivain irlandais Alfred Perceval Graves et de son épouse, née Amalia von Ranke (petite-nièce de l'historien Leopold von Ranke). Il interrompt ses études pour s'engager en 1914 et devient capitaine dans un régiment des Royal Welsh Fusiliers. En 1916, il participe à la bataille de la Somme. Grièvement blessé par un éclat d'obus qui lui perfore le poumon, il est, par erreur, officiellement déclaré « mort de blessures », mais il survit et part en convalescence en Angleterre où il termine la guerre après un br…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions