Een ghostwriter krijgt de opdracht de memoires van de voormalige Britse premier af te maken na de dood van zijn voorganger; hij vermoedt niet in welk wespennest hij belandt.
Titre
Geest
Auteur
Robert Harris 1957-
Traducteur
Janneke Zwart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The ghost
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010 | Autres éditions
328 p.
ISBN
9789023457053 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De titel 'Geest' mist de dubbele inhoud die de Engelse 'The ghost' heeft in de betekenis van 'ghostwriter'. De verteller wordt gevraagd de memoires af te maken van Adam Lang, een ex-Eerste Minister van het Verenigd Koninkrijk, nadat vertellers voorganger is verongelukt. Dit moet gebeuren op Martha's Vineyard, het Amerikaanse eiland waar de rijken hun buitenverblijf hebben. Terwijl hij aan het werk begint en merkt hoe slecht het werk van zijn voorganger is, wordt Lang aangeklaagd door het Internationaal Strafhof vanwege oorlogsmisdaden. Het eiland wordt een verbanningsoord. De verteller ontdekt dat in de memoires lang niet de gehele waarheid verteld wordt en dat er geheimen zijn die koste wat kost geheim moeten blijven. David Lang is duidelijk een alter ego van Tony Blair, vrouw Ruth vertoont geen overkomst met Cherie Blair, maar anderen hebben ook trekken van bekende personen. Een verkapte aanklacht tegen de Amerikanen die op slinkse manier de Britten willen regeren. Ondanks enkele on…Lire la suite

À propos de Robert Harris

CC BY 3.0 - Image by Krimidoedel Dr. Jost Hindersmann

Robert Harris, né le 7 mars 1957 à Nottingham, est un écrivain, journaliste et producteur de télévision britannique.

Biographie

Il a travaillé pour la BBC et pour l'Observer et le Sunday Times (jusqu'en 1997). Depuis 2001, il écrit pour le Daily Telegraph.

Il est l'auteur de romans historiques sur la Rome antique (fin de la République, éruption du Vésuve) ainsi qu'une trilogie romanesque sur Cicéron et de thrillers tels Archangel, Enigma et Fatherland. Ce dernier une uchronie se déroulant à Berlin dans les années 1960 dans une Allemagne toujours nazie qui a gagné la Seconde Guerre mondiale. Il y a aussi Munich, qui évoque les négociations qui aboutiront aux accords de Munich,.

Imperium (plon, 2006) est un roman sur l'ascensi…En lire plus sur Wikipedia