Binnen een vriendenkring in een welgestelde villawijk spelen zich geheimzinnige zaken af. Als er doden vallen, gaat een van hen, Karen, zelf op onderzoek uit
Titre
De eetclub
Directeur
Robert Jan Westdijk
Antécédent bibliographique
Saskia Noort
Compositeur
Steve Willaert
Acteur
Bracha Van Doesburgh Thom Hoffman Angela Schijf Mark Van Eeuwen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2011
1 dvd-video
Durée
90 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8715664086360

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse thriller uit 2010 van Robert Jan Westdijk (Zusje; Phileine zegt sorry; Het echte leven), met Thom Hoffman, Bracha van Doesburgh, Bas Keijzer e.a. Gebaseerd op de bestseller* van Saskia Noort. Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Karen vindt al snel een vriendenkring bij de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Maar er vallen doden hetgeen de onderlinge relaties onder druk zet. Karen ontdekt dat vooral Simon, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs de politie weet niet door te dringen tot De Eetclub. Karen besluit zelf de waarheid boven tafel te krijgen. Deze film is niet erg positief ontvangen in de pers. Dana Linssen (NRC 24-11-'10) geeft slechts 2 (van 5) balletjes: 'Het is veel plaatjes kijken: naar mooie huizen, mooie interieurs, mooie auto's, mooie mensen, mooie kleren, terwijl zich de plot ontrolt rond een moord in een eetclub. (...) De suspense is inger…Lire la suite

À propos de Robert Jan Westdijk

Robert Jan Westdijk, né le 2 novembre 1964 à Utrecht, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Filmographie

  • 1995 : Petite Sœur
  • 1998 : Siberia
  • 2003 : Phileine Says Sorry
  • 2008 : In Real Life
  • 2010 : De eetclub
  • 2016 : Waterboys

Notes et références

  • (nl) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en néerlandais intitulé « Robert Jan Westdijk » (voir la liste des auteurs).

Liens externes

Suggestions