Een meisje besluit haar vriend in Manhattan onverwacht op te zoeken en wordt daar meegetrokken in de wereld van een groep jonge toneelspelers
Titre
Phileine zegt sorry / scen. en regie Robert Jan Westdijk ; naar de bestseller van Ronald Giphart
Directeur
Robert Jan Westdijk
Antécédent bibliographique
Ronald Giphart
Acteur
Kim Van Kooten Michiel Huisman
Compositeur
Richard Cameron
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Hilversum]: A-Film, 2004
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2003
Durée
95 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling : Engels, Frans
EAN
8716777040300

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 38 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De verfilming van de roman van Ronald Giphart door regisseur Robert Jan Westdijk is een succes. In de hoofdrollen spelen Kim van Kooten, Michiel Huisman en Tara Elders. Deze openingsfilm van het Nederlands Filmfestival won vier Gouden Kalveren waarvan een voor Kim van Kooten. Zij speelt de zelfverzekerde Phileine die haar vriend achterna reist naar New York, waar ze ernstig aan zijn trouw gaat twijfelen. De film wordt wel vergeleken met de legendarische liefdesfilm Turks fruit. Ronald Ockhuysen (Volkskrant 9-10-'03) noemt de film een romantische komedie voor de hedendaagse tiener (BNN- en TMF-publiek) die trouw blijft aan Ronald Gipharts roman, en is vol lof over hoe Westdijk en de cameraman de wereld van Phileine tot leven wekken.

À propos de Robert Jan Westdijk

Robert Jan Westdijk, né le 2 novembre 1964 à Utrecht, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Filmographie

  • 1995 : Petite Sœur
  • 1998 : Siberia
  • 2003 : Phileine Says Sorry
  • 2008 : In Real Life
  • 2010 : De eetclub
  • 2016 : Waterboys

Notes et références

  • (nl) Cet article est partiellement ou en totalité issu de l’article de Wikipédia en néerlandais intitulé « Robert Jan Westdijk » (voir la liste des auteurs).

Liens externes

Suggestions