Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De torens van middernacht

Robert Jordan (auteur), Brandon Sanderson (auteur), Lia Belt (traducteur)

De torens van middernacht

Robert Jordan (auteur), Brandon Sanderson (auteur), Lia Belt (traducteur)
Dans la série:
Genre:
Rhand de Verrezen Draak maakt zich op voor de ultieme, allesbeslissende confrontatie met de legers van de Schaduw.
Titre
De torens van middernacht
Auteur
Robert Jordan Brandon Sanderson
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Towers of midnight
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2018 | Autres éditions
949 p. : ill.
ISBN
9789024536917 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De torens van middernacht is het dertiende en voorlaatste deel van de imposante reeks ‘Het Rad des Tijds’ van Robert Jordan. Imposant is het minste dat we van dit titanenwerk kunnen zeggen. Fantasyverhalen zijn meestal wel gespreid over diverse boekdelen, maar dit werk is opgedeeld in veertien boeken van telkens een kleine duizend pagina’s. Het is voor de lezer dan ook een hele onderneming om de hele serie te lezen en te doorgronden. Toch kent de reeks heel wat fans die Jordan ook na zijn overlijden een warm hart blijven toedragen.
Na zijn dood door hartfalen in 2007 besloot Jordans vrouw Harriet dat er iets moest gebeuren met de bergen achtergebleven notities en ze duidde Brandon Sanderson aan om het verhaal tot een goed einde te brengen. Oorspronkelijk zou de reeks bestaan uit twaalf delen (eigenlijk eerst drie, dan vijf, dan zeven, dan twaalf), waarbij Het Licht Van Weleer de reeks zou beëindigen. Harriet en Sanderson besloten echter om het verhaal over drie boek…Lire la suite
Dertiende deel in de langlopende fantasy-serie 'Het rad des tijds' en het tweede deel dat door Brandon Sanderson is geschreven op basis van de uitvoerige aantekeningen van de in 2007 overleden oorspronkelijke auteur Robert Jordan. Dit voorlaatste boek van de serie richt zich op de voorbereiding van de ultieme confrontatie van Rhand de Herboren Draak met de legers van de Schaduw. Na vele delen waarin er geen voortgang in het centrale plot zat, is het voor de lezers die al twintig jaar deze serie volgen een verademing dat eindelijk de puzzelstukjes op hun plaats vallen en de personages hun doel gaan vervullen. Sanderson levert perfect werk om het geheel met stijl, veel vaart en actie tot een afronding te brengen. Nodeloos te zeggen dat dit boek in het geheel niet op zichzelf staat, ondanks de alfabetische begrippenlijst achterin het boek. Met de standaard, slecht leesbare landkaart voorin. Kleine druk.

À propos de Robert Jordan

CC BY 3.0 - Image by Jeanne Collins

Robert Jordan est le nom de plume d'un auteur américain de fantasy. De son vrai nom James Oliver Rigney, Jr., il est né le 17 octobre 1948 à Charleston (Caroline du Sud) et mort le 16 septembre 2007.

Biographie

Robert Jordan est né à Charleston en Caroline du Sud. Il a servi deux ans pendant la guerre du Viêt Nam (de 1968 à 1970) dans l'armée américaine, ce qui lui a valu plusieurs décorations militaires. Après son retour du Viêt Nam, il étudie la physique dans une école militaire. Une fois diplômé, il travaille pour l'U.S. Navy en tant qu'ingénieur spécialisé dans le nucléaire. Il commence à écrire en 1977.

D'après l'auteur, le nom de plume Robert Jordan ne vient pas du personnage principal du livre Pour qui sonne le glas…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions