Livre
Néerlandais

Nicolaas en Alexandra : het laatste tsarenpaar

Robert K. Massie (auteur)

Nicolaas en Alexandra : het laatste tsarenpaar

Geschiedenis van het gezin van de laatste tsaar (1894-1918), waarin de ongeneeslijke bloederziekte van de troonopvolger en de mystieke binding van de tsarina met de beruchte monnik Raspoetin centraal staan.
Titre
Nicolaas en Alexandra : het laatste tsarenpaar
Auteur
Robert K. Massie
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nicholas and Alexandra
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij Omniboek, © 2018 | Autres éditions
656 p., [16] p. pl.
ISBN
9789401912648 (hardback)
Placing suggestion
Rusland 946.6 (SISO) Vorstenhuizen - Adel ; Vorstenhuizen - Adel (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 45 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Amerikaanse historicus Robert K.. Massie, beroemd biograaf, brak in 1967 door met de dubbelbiografie 'Nicolaas en Alexandra'. Nu, honderd jaar na de moord op de tsaar en zijn gezin, is er een nieuwe editie. In korte thematische hoofdstukken schetst Massie de levens van het tsarenpaar, vanaf het huwelijk en de troonsbestijging in 1894 tot het tragische einde. Hij kenschetst de zachtaardige Nicolaas als ongeschikt als vorst, maar vol liefde tot zijn gezin. Tsarina Alexandra komt over als kil, ongeliefd en depressief. De ziekte van hun zoontje Alexej, hemofilie, vormt de rode draad. Daardoor kreeg de louche gebedsgenezer Raspoetin greep op de tsarina en via haar op staatszaken. De auteur schetst met gevoel het dagelijks leven aan het hof. Hij creëert begrip voor zijn hoofdpersonen. De Eerste Wereldoorlog vormde de vuurproef, toen Nicolaas als opperbevelhebber van huis was en de band tussen Alexandra en Raspoetin het prestige van de dynastie ondermijnde. De hoofdstukken over de onteren…Lire la suite

À propos de Robert K. Massie

Robert Kinloch Massie III, né le 5 janvier 1929 à Versailles dans le Kentucky et mort le 2 décembre 2019 à Irvington dans l'État de New York, est un historien américain, lauréat du prix Pulitzer de la biographie en 1981.

Il a consacré la majeure partie de sa carrière à étudier la maison Romanov, et est l'auteur de plusieurs ouvrages sur la marine de la Première Guerre mondiale.

Biographie

Robert Kinloch Massie III est né le 5 janvier 1929 à Versailles dans le Kentucky. Il a passé une grande partie de sa jeunesse à Nashville dans le Tennessee et a étudié l'histoire des États-Unis et de l'Europe à l'université Yale puis à l'université d'Oxfordau Royaume-Uni, b…En lire plus sur Wikipedia