Livre
Néerlandais

Schateiland

Robert Louis Stevenson (auteur), Robert Ingpen (dessinateur)
Jim Hawkins raakt onder de indruk van de verhalen van een oude zeekapitein die in de herberg van zijn ouders verblijft. Als de man overlijdt, vindt Jim in zijn bezittingen een schatkaart. Met enkele vrienden gaat hij op zoek naar de schat. Klassieker in een ruim geïllustreerde editie.
Titre
Schateiland
Auteur
Robert Louis Stevenson 1850-1894
Dessinateur
Robert Ingpen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Treasure Island
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2013 | Autres éditions
192 p. : ill.
ISBN
9789059273207 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een avontuurlijke jongen, zeerovers, een tropisch eiland, een verborgen schat, een onbetrouwbare bemanning, een snelle schoener, een dubbelhartige scheepskok, muiterij enz.: ideale ingrediënten om een spannend verhaal mee op te bouwen waarin moord en doodslag, malaria, trouw, hebzucht en dronkenschap ook een belangrijke rol gaan spelen. En als de auteur dan ook nog een stevige dosis schrijftalent bezit, kan er een avonturenverhaal ontstaan dat Schateiland gaat heten.

Puur toevallig komt de jonge Jim Hawkins in het bezit van een kaart die de weg wijst naar een schat die op een tropisch eiland begraven ligt. Als hij ermee naar de dokter en de landjonker gaat, ontbrandt bij hem de zucht naar avontuur. De jonker steekt zijn geld in het uitrusten van een schoener en het aanwerven van een bemanning. Hij laat zich daarbij helpen door lange Jan Silver, maar is wat te loslippig over het doel van de reis. Silver, oud-scheepskok, zorgt ervoor dat een deel van de bemanning uit zeer…Lire la suite
De ouders van de jonge Jim Hawkins beheren een herberg aan de kust van Engeland. Op een dag neemt een oude kapitein er zijn intrek. Dat blijkt het begin te zijn van een groot avontuur. De kapitein sterft, bijna tegelijkertijd met de ziekelijke vader van Jim. In de zeemanskist vindt Jim een schatkaart. Samen met een plaatselijke dokter, een landheer en een zeer bijzondere bemanning vaart Jim uit om de schat te gaan zoeken. Helaas moeten de schatzoekers letterlijk over lijken gaan om de schat te vinden. Deze klassieker is nog altijd even spannend als in de tijd waarin het verhaal geschreven werd. Deze uitgave is prachtig geïllustreerd met tekeningen op basis van waterverf en lijkt op vergeeld papier gedrukt te zijn. De tekeningen zien er levensecht uit en geven het verhaal nog meer glans. Voor veel kinderen zullen de scheepstermen wat lastig zijn en ze zullen ook moeten wennen aan de lange zinnen. Desondanks zal deze fantastische uitgave hen en ook volwassenen boeien. Vanaf ca. 12 jaar.

À propos de Robert Louis Stevenson

Suggestions