Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Hades factor

Robert Ludlum (auteur), Gayle Lynds (auteur)
Een Amerikaanse militair, tevens chirurg, en zijn vriendin raken betrokken bij het onderzoek naar een nieuw dodelijk virus.
Titre
De Hades factor / Robert Ludlum en Gayle Lynds
Auteur
Robert Ludlum Gayle Lynds
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Hades factor
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002 | Autres éditions
363 p.
ISBN
90-245-4432-7

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 27 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als de militaire chirurg Jon Smith vaststelt dat zijn verloofde vermoord is tijdens het onderzoek naar een onbekend en dodelijk virus, slaan bij hem de stoppen door. Hij wil absoluut achterhalen wie verantwoordelijk is voor deze moord en negeert daarbij alle tegenkantingen van de militaire en politieke overheden. Geholpen door enkele markante personages komt hij terecht in een spiraal van dodelijk geweld. Want er is een farmaceutisch bedrijf dat jarenlang gewerkt heeft aan een vaccin ter bestrijding van dit virus. Dat project, dat de naam Hades meekreeg, moet het bedrijf -- en vooral de malafide directieleden -- een fortuin opbrengen. Maar dan moet er eerst een epidemie op wereldschaal gecreëerd worden. En allen die dit willen verhinderen, zoals Smith, zullen uit de weg geruimd worden. Smith en de zijnen kunnen niet verhinderen dat de epidemie uitbreekt, maar ze slagen er wel in de kwalijke drijfveren hiervan aan het licht te brengen, zodat de reddingsoperatie kan beginnen.

Lu…Lire la suite
Hoofdpersoon van deze thriller is luitenant-kolonel Jonathan ('Jon') Smith, chirurg. Hij, en zijn vriendin dr. Sophia Russell, werken in Fort Detrick (Maryland) bij USAMRIID, een afdeling van het Amerikaanse leger die zich bezighoudt met onderzoek naar infectieziekten en biologische wapens. Terwijl Jon in Londen is, wordt zij belast met een onderzoek naar een nieuw, dodelijk virus - codenaam Hades - dat tegelijkertijd op drie ver van elkaar verwijderde plaatsen in de VS heeft toegeslagen. Ze meent het virus te herkennen van een 13 jaar eerder ondernomen expeditie naar Peru waar het endemisch was bij een indianenstam, maar voor ze iets gevorderd is, raakt ze zelf besmet en sterft. Jon, hoewel ernstig gewaarschuwd door een oude vriend die bij de FBI werkt, zich niet met deze zaak in te laten, besluit alles op alles te zetten om het virus en de duistere krachten die erachter zitten, onschadelijk te maken. Pocketeditie.

À propos de Robert Ludlum

Robert Ludlum, né le 25 mai 1927 à New York et mort le 12 mars 2001 à Naples en Floride, est un écrivain, un comédien et un metteur en scène américain. Il est surtout connu pour ses romans d'espionnage. Il a aussi écrit sous les pseudonymes de Jonathan Ryder et de Michel Shepherd.

Biographie

Né en 1927 à New York, il a grandi dans le New Jersey. Il se destine très tôt au théâtre mais, attiré également par la carrière militaire, s'engage avant sa majorité dans les Marines durant la Seconde Guerre mondiale.

À la fin de la guerre, il reprend des études à l'université Wesleyenne, puis devient comédien et metteur en scène. À quarante ans, il se tourne vers l'écriture.

Son premier suspense, L'Héritage Scarlatti, publié en 1971, est immédiatement u…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions