Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De Moskou vector

Robert Ludlum (auteur), Patrick Larkin (auteur)
Een Amerikaanse geheim agent probeert te verhinderen dat de Russische president een geavanceerd biologisch wapen inzet om diverse ex-Sovjet-republieken opnieuw in te lijven en zo weer een serieuze bedreiging voor Amerika te worden.
Titre
De Moskou vector / Ludlum & Larkin
Auteur
Robert Ludlum Patrick Larkin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Moscow vector
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2006 | Autres éditions
415 p.
ISBN
90-245-4836-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires


Ludlum, Robert
De Moskou vector
In de voormalige Sovjet republieken worden een aantal hooggeplaatste personen op onverklaarbare wijze ziek waarna ze na enkele uren overlijden. Tegelijkertijd trekt Rusland onder leiding van de autoritaire president Viktor Dudajev troepen samen aan zijn zuidgrens. De Amerikanen zijn niet in staat om de informatie die ze ontvangen tot een coherent geheel samen te brengen.
Luitenant-kolonel John Smith, is naast lid van een ultrageheime inlichtingencel van de Amerikaanse regering, tevens arts. In de marge van een medisch congres in Praag heeft hij contact met de Russische dokter Petrenko, dat hem op de hoogte stelt van een aantal ontwikkelingen rond een vreemd virus. De overhandiging van de geheime informatie mislukt evenwel door de tussenkomst van Russische spionnen. Vanaf dat ogenblik breekt er voor Smith een bewogen periode aan. Door gebruik te maken van zijn netwerk, slaagt hij er in om beetje bij beetje de stukjes van de puzzel bijeen te…Lire la suite
De Koude Oorlog steekt opnieuw de kop op in dit nieuwe deel in de 'Covert One'-serie met in de hoofdrol de Amerikaanse arts en geheim agent luitenant-kolonel Jon Smith. De nieuwe leiders van Rusland verlangen terug naar de oude gloriedagen van het machtige Sovjet-rijk. Met behulp van een nieuw, gruwelijk biologisch superwapen willen ze een aantal voormalige Sovjet-republieken opnieuw inlijven om Rusland weer op de kaart zetten. Een wereldcrisis dreigt en superheld Jon Smith en zijn team komen in actie. Vlotgeschreven doorsnee spionagethriller uit de Ludlum-stal met clichématige helden en schurken, ingewikkelde intriges, en veel actie en geweld op wisselende Europese locaties. Patrick Larkin scheef het onder de vlag van de bekende thrillerauteur Ludlum (1927-2001), waarbij hij gebruik zou maken van nog door de meester uitgedachte plots en intriges, maar meer dan een flauwe afspiegeling van de oude, echte Ludlums is het niet. www.ludlumbooks.com. Vrij kleine druk.

À propos de Robert Ludlum

Robert Ludlum, né le 25 mai 1927 à New York et mort le 12 mars 2001 à Naples en Floride, est un écrivain, un comédien et un metteur en scène américain. Il est surtout connu pour ses romans d'espionnage. Il a aussi écrit sous les pseudonymes de Jonathan Ryder et de Michel Shepherd.

Biographie

Né en 1927 à New York, il a grandi dans le New Jersey. Il se destine très tôt au théâtre mais, attiré également par la carrière militaire, s'engage avant sa majorité dans les Marines durant la Seconde Guerre mondiale.

À la fin de la guerre, il reprend des études à l'université Wesleyenne, puis devient comédien et metteur en scène. À quarante ans, il se tourne vers l'écriture.

Son premier suspense, L'Héritage Scarlatti, publié en 1971, est immédiatement u…En lire plus sur Wikipedia