Livre
Néerlandais

Piraterij, paintballen & losgeslagen zebra's

Robert Muchamore (auteur), Pim Lammers (traducteur)

Piraterij, paintballen & losgeslagen zebra's

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De kwaadaardige crimineel Gisborne wil wraak nemen op Robin Hood (12), nadat die hem heeft neergeschoten met een pijl. Maar Robin deinst nergens voor terug. Hij hackt een computersysteem en vecht terug met paintballen en rookbommen. Kan hij nog hulp van zijn halfbroer John (16) verwachten? Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Helden, Overleven
Titre
Piraterij, paintballen & losgeslagen zebra's
Auteur
Robert Muchamore
Traducteur
Pim Lammers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Piracy, paintballs & zebras
Éditeur
Amsterdam: Billy Bones, 2021
272 p.
ISBN
9789463850698 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Robin Hood (12), gemodelleerd naar de middeleeuwse held, is beroemd geworden in Locksley en wijde omgeving. Hij heeft de kwaadaardige crimineel Guy Gisborne neergeschoten met een pijl. Gisborne zint op wraak en looft een beloning uit. Robin zit echter niet stil en vecht terug. Hij is ondergedoken in Designer Outlets bij een excentrieke familie. Hij is betrokken bij een risicovolle overval, hackt een computersysteem en maakt onderdeel uit van een groep dierenactivisten die kasteel Sherwood bestormt met paintballen en rookbommen. Daar geeft de moeder van zijn halfbroer, de corrupte sheriff van Nottingham, een jachtfeest en dan blijkt de broederband sterker dan gedacht. Het verhaal wordt in de derde persoon afwisselend vanuit het perspectief van Robin en van zijn halfbroer John (16) verteld. Op de voorzijde staat ‘Ook voor de niet-lezer!’. Die leest een avontuurlijk verhaal waarbij computertechnologie een rol speelt. Het verhaal begint met ‘Wat eraan voorafging’ en kan daardoor zelfstand…Lire la suite

À propos de Robert Muchamore

CC BY 3.0 - Image by Rock drum

Robert Kilgore Muchamore, né à Londres le 26 décembre 1972, est un écrivain anglais, connu pour être l'auteur de CHERUB, une série de livres d'espionnage pour adolescents.

Robert Kilgore Muchamore a d'abord été détective privé, avant de se lancer à plein temps dans la littérature pour la jeunesse.

Œuvre

Série CHERUB

Après un premier livre CHERUB - The Recruit (titre en français : 100 jours en enfer) publié en avril 2004, Robert Muchamore se concentre sur la série CHERUB. Cette série se compose de 17 livres. Robert Muchamore prévoit par la suite un ou plusieurs films.

Ces livres permettent de suivre la vie du personnage principal James Adams, s…En lire plus sur Wikipedia