De pas afgestudeerde Annie wordt kindermeisje bij een welgestelde familie in New York en krijgt veel te stellen met zowel het zoontje als met de vrouw des huizes
Titre
The nanny diaries
Directeur
Robert Pulcini Shari Springer Berman
Antécédent bibliographique
Emma McLaughlin Nicola Kraus
Compositeur
Mark Suozzo
Acteur
Scarlett Johansson Laura Linney Alicia Keys 1981-
Langue
Anglais
Éditeur
Paradiso, 2010 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
106 min.
EAN
5410504072956

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een komedie uit 2007 van Robert Pulcini en Shari Springer Berman (American splendor), gebaseerd op de populaire gelijknamige 'chick-lit'-roman. In de hoofdrol Scarlet Johansson (The other Boleyn girl, Girl with a pearl earring) en verder onder meer Laura Linney, Alicia Keys en Donna Murphy. De twintigjarige, onlangs afgestudeerde Annie weet niet wat ze verder wil en wordt kindermeisje bij een rijke familie in New York. Ze heeft veel te stellen met het verwende, maar ook verwaarloosde vierjarige zoontje, en met zijn veeleisende moeder. Jann Ruyters (Trouw 10-1-'08) vindt Johansson stuurloos en het verhaal niet overtuigend. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 10-1-'08) noemt de boodschap 'behoorlijk oubollig' en concludeert 'The Nanny Diaries blijft te braaf en te serieus. Hierdoor ontstijgt het verhaal nooit het niveau van een redelijke tv-komedie. Blijft over een aardige avond onschuldig amusement.' Dana Linssen (NRC 9-1-'08) echter vindt Johansson 'heerlijk' en ziet 'een grimlachende…Lire la suite

À propos de Robert Pulcini

Shari Springer Berman (né le 13 juillet 1963 à New York) et Robert Pulcini (né le 24 août 1964 à New York) sont un duo de réalisateurs et scénaristes américain. Leur documentaire American Splendor (2003) a été nommé aux Oscars et a remporté de nombreux prix.

Biographie

Berman et Pulcini sont mariés depuis 1994, et ont adopté un enfant, Antonio.

Filmographie

  • 1993 : Miss Ruby's House de Lisa Collins (producteurs)
  • 1997 : Off the Menu: The Last Days of Chasen's
  • 2000 : The Young and the Dead
  • 2002 : Hello, He Lied (TV)
  • 2003 : American Splendor (également scénaristes)
  • 2006 : Wanderlust (documentaire …En lire plus sur Wikipedia