Livre
Néerlandais

De geest van Dokter Muffa

Roberto Pavanello (auteur), Blasco Pisapia (dessinateur), Pamela Brughera (dessinateur)
Bat Pat (ik-figuur) krijgt een brief van de oude bibliothecaris van spookkasteel Castlerock. Er verdwijnen de laatste tijd kostbare boeken uit de bibliotheek. Bat en de kinderen Silver gaan hem helpen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De geest van Dokter Muffa
Auteur
Roberto Pavanello
Dessinateur
Blasco Pisapia Pamela Brughera
Traducteur
Noortje Ten Bokum
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il fantasma del Dottor Muffa
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
113 p. : ill.
ISBN
9789059327290 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De reeks Geronimo Stilton en afgeleiden zijn een trend in kinderboekenland. De nieuwe aanwinst in het rijtje gelijkaardige boeken is een reeks rond Bat Pat, een vleermuis die allerlei griezelige avonturen beleeft en ze daarna neerpent in boekvorm. Opvallend detail: Bat Pat is bedacht door de Italiaan Roberto Pavanello, een van de drijvende krachten achter het team dat ook Geronimo Stilton creëerde.
In De geest van Dokter Muffa krijgt Bat Pat een brief toegestuurd van zijn ex-leraar Arthur, die schrijft dat er nare dingen gebeuren in zijn bibliotheek. ’s Nachts dwaalt er een dief rond, die de kostbaarste boeken laat verdwijnen. Samen met de Silver kids trekt Bat Pat op onderzoek uit naar Castlerock. Klokslag middernacht komen ze daar oog in oog te staan met een groene geest. Hem te pakken krijgen, is echter niet zo gemakkelijk. De geest kan immers dwars door muren lopen.
Het verhaal stelt weinig voor en is niet bijster origineel. Bovendien is de reden waarom de geest …Lire la suite
Bat Pat (ik-figuur) is een kleine pratende vleermuis die bij de familie Silver woont en met hen avonturen beleeft. Bat Pat krijgt een brief van de oude bibliothecaris die hem heeft leren lezen en schrijven. Hij woont in het spookkasteel Castlerock, waar de laatste tijd antieke, kostbare boeken verdwijnen. Bat Pat en de kinderen Silver gaan hem helpen. Vlot geschreven met een opgewekte toon. Makkelijk leesbaar en zeer toegankelijk. Bat Pat spreekt de lezer direct aan, waardoor deze zich betrokken zal voelen. De vertaling is echter matig. Dit leesboekje in full colour staat vol levendige, humoristische illustraties met veel spreads. Het heeft op elke pagina een of meerdere strooi-illustraties. Verzorgde uitgave, gedrukt op matglanzend papier. Negende deel van de 'Bat Pat'-serie. De serie lijkt in opzet op de razend populaire 'Geronimo Stilton'-serie, en is ook van dezelfde Italiaanse uitgeverij afkomstig, maar bevat geen typografische grapjes. Ook geschikt voor kinderen die van stripboe…Lire la suite

Suggestions