Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De schat op het kerkhof

Roberto Pavanello (auteur), Blasco Pisapia (dessinateur), Pamela Brughera (dessinateur)
Bat Pat (ik-figuur) is een vleermuis. Hij schrijft griezelverhalen, maar is zelf een grote bangerik. Op een nacht betrapt hij een levend skelet op het kerkhof. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De schat op het kerkhof
Auteur
Roberto Pavanello
Dessinateur
Blasco Pisapia Pamela Brughera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il tesoro del cimitero
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
119 p. : ill.
ISBN
9789079411030

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Door de harde kaft en de glanzende omslagillustratie lijkt deze uitgave op een dagboek. De kleurige tekeningen in mangastijl zijn heel prominent aanwezig, en tonen meisjes met grote eivormige ogen en sproeten, gezichten zoals in tekenfilms, en omlijnde figuren in door fel maanlicht beschenen landschappen. Op elke bladzijde is er wel een tekening te zien: kleine prentjes van belangrijke voorwerpen, zoals een fototoestel of een zonnebril, en paginagrote, verhalende illustraties waarop de personages tussen de tekst werden geplaatst. De beginletters van elk hoofdstuk zijn met een guitige vleermuis versierd en de randen van alle bladzijden zijn voorzien van kleurige vleermuisfiguren.
De 'schrijver' Bat Pat, een dwergvleermuis die op het kerkhof woont, richt zich in de ik-vorm rechtstreeks tot de lezer. Een als skelet verklede figuur komt de graven openbreken en is op zoek naar iets. Zijn handlanger, een raaf, merkt Bat Pat op en achtervolgt hem, tot hij gered wordt door drie kinderen. L…Lire la suite
Bat Pat (ik-figuur) is een vleermuis en woont op een kerkhof. Hij schrijft griezelverhalen, maar is zelf een grote bangerik. Op een nacht betrapt hij een levend skelet op het kerkhof, dat graven openbreekt, geholpen door een raaf. Bat Pat vlucht weg en wordt gered door de slimme Martin (10), bangerik Leo (9) en dappere Rebecca (8). De stad wordt ondertussen geteisterd door geheimzinnige inbraken. Samen gaan ze op onderzoek uit om de inbraken en het mysterie op het kerkhof op te lossen. Het boek is opgebouwd uit veertien korte, rijk geïllustreerde hoofdstukken en wordt afgesloten met een paar puzzels en raadsels. De schrijfstijl is vlot en door de vaart van het verhaal en door de illustraties doet het geheel tekenfilmachtig aan. Het vertelperspectief klopt niet altijd. De plot is vrij oppervlakkig en de personages nogal stereotiep. Het levende skelet en het nachtelijke avontuur van de kinderen op het kerkhof zijn best spannend. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions