Twee verhalen over de verwoestende invloed van oorlog en georganiseerde misdaad op jonge levens.
Titre
Het tegenovergestelde van dood
Auteur
Roberto Saviano
Traducteur
Karoline Sabbatino-Heybroek Elke Parsa
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Il contrario della morte
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Durée
1:31:05
Note
Nederlandse stem Stem: Man

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 2 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Italiaanse journalist en schrijver (1979) werd beroemd door “Camorra”, een semi-documentaire roman over de Napolitaanse maffia, de camorra. Omdat Saviano met zijn boek de omertà of zwijgplicht overtrad, leeft hij nu ondergedoken. Het wereldwijde succes van “Gomorra” vroeg om een vervolg. Zijn nieuwe boek bevat alvast twee korte stukjes, even aangrijpend en beklemmend, maar ook strijdbaar als de roman. Het eerste vertelt het verhaal van een jongeman die kiest voor de vredesmissie in Afghanistan. In Campanië, de streek rond Napels, is de werkloosheid heel hoog. Veel jongelui kiezen dan voor een risicovolle, maar goedbetaalde job bij het leger. Zijn zeventienjarige verloofde Maria verneemt later het nieuws van zijn dood: hij is met een camion op een mijn gereden. Vol onbegrip probeert ze de harde realiteit te aanvaarden en te verwerken. In het tweede verhaal wordt verteld hoe enkele jongeren in een klein dorp vermoord worden door camorristen. In beide verhalen is de liefde nadrukkelij…Lire la suite

À propos de Roberto Saviano

Roberto Saviano, né le 22 septembre 1979 à Naples, est un écrivain et journaliste italien.

Saviano est célèbre pour avoir décrit et dénoncé les milieux mafieux dans ses écrits et articles, en particulier dans son livre Gomorra (2006), qui met à nu le milieu de la Camorra.

En raison de sa description méticuleuse et critique du « Système » des clans mafieux, son livre a eu un immense succès dans son pays et à l'étranger. Cependant il doit vivre maintenant sous protection policière permanente et, du fait de cette situation, il est un héros national pour beaucoup d'Italiens, notamment Umberto Eco.

Biographie

Jeunesse et formation

Né à Naples le 22 septembre 1979, d'un père médecin, Lui…En lire plus sur Wikipedia