Daisy
Néerlandais

Zero zero zero

Roberto Saviano (auteur)
Belichting van alle aspecten van de internationale cocainehandel. Van het ontstaan van de drugshandelnetwerken tot en met de manier waarop de handel onontbeerlijk is geworden voor de wereldeconomie.
Titre
Zero zero zero
Auteur
Roberto Saviano
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Zero zero zero
Édition
1
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Durée
15:58
Éditeur original
De Bezige Bij
Note
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a438382
Placing suggestion
395.661 (SISO) Georganiseerde misdaad (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur van onder meer de bestseller 'Gomorra' (2007)* laat in dit huiveringwekkende boek de lezer kennismaken met de wereld van de cocaïne. Van oorsprong tot eindgebruiker, alles passeert de revue. De lezer maakt kennis met de bloeddorstige kartels die niets en niemand ontzien om hun dominantie te bewaken. Eveneens ontdekt hij waarom cocaïne onlosmakelijk verbonden is met onze informele, maar ook met de formele economie en beleeft de gruwelijke details van waargebeurde feiten op een manier zoals je die in een thriller tegenkomt. Het boek nodigt uit om het in een keer uit te lezen; het laat je niet meer los. Daarna zul je pas de omvang van de problematiek begrijpen. Een aanrader voor iedereen die een kijkje achter de bijna dagelijkse nieuwfeiten wil nemen omtrent de handel in en het gebruik van deze verslavende harddrug.

À propos de Roberto Saviano

CC BY-SA 4.0 - Image by Martin Kraft

Roberto Saviano, né le 22 septembre 1979 à Naples, est un écrivain et journaliste italien. Il est connu pour avoir décrit et dénoncé les milieux mafieux dans ses écrits et articles, en particulier dans son livre Gomorra (2006), qui met à nu le milieu de la Camorra.

En raison de sa description méticuleuse et critique du « Système » des clans mafieux, son livre a eu un immense succès dans son pays et à l'étranger. Cependant il doit vivre sous protection policière permanente.

Biographie

Jeunesse et formation

Né à Naples le 22 septembre 1979, d'un père médecin, Luigi Saviano et d'une mère institutrice, Miriam Haftar, juive originaire du nord du pays, Roberto Saviano a étudié la philosophie …En lire plus sur Wikipedia