Duivelsversjes

Robin Aerts (auteur), Xavier Mariën (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Hou je van rommel maken, zeur je met het eten of word je vaak boos? Pas dan op voor de vijf duiveltjes. Prentenboek met gekleurde illustraties in stripstijl en tekst op rijm. Met luisterversie op cd. Vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Griezels
Titre
Duivelsversjes
Auteur
Robin Aerts
Dessinateur
Xavier Mariën
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
[32] p. : ill. + met vertel cd
Note
Prentenboek op rijm
ISBN
9789462914087 (hardback)
Placing suggestion
Griezelen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tandenpoetsen, plas doen, pyjama aan, knuffels erbij en dan is het tijd voor een vredig 'slapengaanverhaaltje', maar dan is er buiten de vijf duivelse figuurtjes gerekend. Die houden van: ruzie maken, je vieze groentes laten eten, vuile kinderen, stelen van rondslingerende spullen en zorgen voor angstaanjagende dromen. Gelukkig is er een remedie: als je wordt belaagd door zo’n duiveltje was je dan goed, zeur niet over je eten, of ga dan zingen, want de duivels gruwelen van zulke kinderen. De niet altijd soepel lopende tekst is in rijmende kwatrijnen geschreven, vaak gepaard rijm. Soms zijn de rijmwoorden wonderlijk (selder-kelders). De auteur is bassist en schrijver bij de Belgische Band ‘Het Zesde Metaal’. De debuterende illustrator heeft met diverse materialen (potlood, kleurpotlood, brushstiften en aquarelmarkers) stripachtige tekeningen gemaakt die bij de opzet passen: een boek met ‘een rock-’n-rollgehalte, een niet al te braaf verhaal’, zoals de makers in een interview vertellen…Lire la suite

Duivelsversjes

De ik-figuur uit het verhaal leest voor over 5 duiveltjes. Duiveltje 1 schept er plezier in om kinderen boos te maken, duiveltje 2 houdt van kinderen die niets lusten, duiveltje 3 houdt van stinkende kinderen, duiveltje 4 houdt van rommelige kinderen en duiveltje 5 geniet ervan als kinderen net zo bang zijn als hij. Vooral de twee eerste duiveltjes worden uitgebreid beschreven.

De duivels weghouden lukt alleen als je rustig in plaats van boos wordt, je groentjes proeft in plaats van moppert, je naar zeep ruikt in plaats van stinkt, je opruimt in plaats van rommel laat slingeren en dat je lacht en een roze ‘glitterpyjama’ draagt in plaats van bang te zijn.  Dit laatste gegeven moet voor dat extra streepje humor zorgen. Als je helemaal zeker wilt zijn dat de duiveltjes buiten blijven, is zingen ook een perfecte remedie.

De tekst staat op rijm, wat zorgt voor een leuk leesritme. Zo af en toe zit de cadans net zoals het rijm niet helemaal juist en voelt het iets t…Lire la suite