Livre
Néerlandais

Ridder van de tempeliers

Robyn Young (auteur)
Als rond 1260 de grote kruistochten ten einde lopen, staan de kruisvaarders nog een keer tegenover de Arabieren.
Titre
Ridder van de tempeliers
Auteur
Robyn Young
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Brethren
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009 | Autres éditions
574 p. : krt.
Note
Vormt samen met Kruistocht van de tempeliers (dl. 2) en Requiem voor de tempeliers (dl. 3) een trilogie
ISBN
9789047505853

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Tempeliers hebben altijd al veel belangstelling genoten. Hun mysterieuze orde, hun geheime inwijdingsrituelen, de rol die ze speelden in de kruistochten, de rijkdom die ze hierbij wisten te vergaren en zeker ook de hardnekkigheid waarmee ze buiten de wet werden gesteld en meedogenloos werden vervolgd, spreekt tot op heden tot de verbeelding.

De roman van Robyn Young is gesitueerd in de periode 1260-1272 en wordt vnl. verteld vanuit het standpunt van Will Campbell, de zoon van een ridder van de Orde van de Tempeliers. Vooraleer Will kan toetreden als leerling, dient hij zware beproevingen te ondergaan, die hem worden opgelegd door de strenge leermeester Sir Everard. Tussen leerling en leermeester ontstaan emotionele spanningen wanneer beiden heimelijke gevoelens gaan koesteren voor de mooie Elwen, een jonge vrouw die zich voor dit tijdssegment wel erg onafhankelijk opstelt.

De vader van Will verblijft in het Heilige Land (Jeruzalem), waar de christenen wanhopig weerst…Lire la suite
Vanuit de door oorlog geteisterde steden in het 13e-eeuwse koninkrijk van Jeruzalem tot in de achterbuurten van Londen en Parijs vertelt deze historische roman het verhaal van de jonge tempelier Will Campbell. Temidden van kruistochten, samenzweringen, verraad en verboden liefdes strijdt deze jonge held en probeert hij de ondergang van de Orde van Tempeliers te voorkomen. Robyn Young (1975) schreef met “Ridder van de Tempeliers” haar debuut, het eerste deel van een trilogie. De schrijfster woont in Brighton, Engeland. Ze heeft ervaring in de muziek en was financieel adviseur, maar wijdt zich nu fulltime aan het schrijven. Er wordt in dit eerste deel veel bloed vergoten, maar er is ook oog voor historische details, de natuur en menselijke motieven. Het geheel is vakkundig en verzorgd; de liefhebbers van een dikke historische roman komen niet tekort. Kleine druk.

À propos de Robyn Young

Robyn Young née à Oxford en Angleterre en septembre 1975 est une romancière britannique.

Biographie

D'origine irlandaise et galloise du côté de sa mère, anglaise et écossaise du côté de son père, elle a toujours été fascinée par l'héritage celtique dont elle se sent si proche. Elle a grandi dans les Midlands et le Devon et a travaillé en tant qu'organisatrice de festival, conseillère en investissement et professeur d'écriture. Elle a fréquenté l'Université du Sussex en Brighton, en Angleterre où elle a complété sa maîtrise en création littéraire, arts et éducation. Elle vit et écrit à Brighton à temps plein. Elle est également l’auteur des trilogies de « L’Âme du Temple » (2008 – 2009) et « Les Maîtres d’Ecosse » (2011-2015), et revient en 2017 avec une nouvelle série autour de la Renaissance anglaise.

Tous ses ouvrages ont paru chez Fleuv…En lire plus sur Wikipedia