De Schotse Robert Bruce weet in 1301 in Ierland de gouden staf van Malachias op te sporen, maar ook de koning van Engeland heeft zijn zinnen op deze staf gezet.
Titre
Vogelvrij
Auteur
Robyn Young
Traducteur
Kees Van Weele
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Renegade
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
510 p. : kaart
Note
Vormt samen met Opstand (deel 1) en Koninkrijk (deel 3) een trilogie.
ISBN
9789047517269 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Engelse auteur Robin Young bewees met haar ‘Tempeliers’-trilogie dat ze knap uitgewerkte historische romans kan ontwikkelen die goed onthaald worden door een internationaal lezerspubliek. Opstand is het tweede deel van een nieuw drieluik dat ze schrijft rond de bijna mythische Schotse onafhankelijkheidsstrijder Robert Bruce. Niet bij alle trilogieën is het noodzakelijk dat de delen in volgorde van verschijnen worden gelezen, maar om het hoofdpersonage en vooral zijn ambitie om koning te worden enigszins te begrijpen is dit nu wel het geval. Graaf Robert Bruce bezat landerijen in Schotland, Ierland en Engeland, was landvoogd, kwam in opstand tegen de Engelse koning, gaf zich om tactische redenen over en trok tegen zijn eigen volk ten strijde met de Engelsen. Alleen omdat hij van mening was dat zijn familie recht had op het koningschap en dat de andere Schotse aanspraakmakers minder geschikt waren. Het beeld van Robert Bruce in Vogelvrij is dat van een ambitieuze m…Lire la suite
In dit tweede deel van een trilogie, het vervolg op 'Opstand'*, gaat de strijd van Robert Bruce voor een onafhankelijk Schotland verder. Hij weet in 1301 in Ierland de gouden staf van Malachias op te sporen, een heilige reliek, waar de koning van Engeland ook zijn zinnen op heeft gezet. Hij wordt gevangen genomen, weet te ontsnappen en besluit zich over te geven aan koning Edward. Na vele oorlogen wordt hij koning van Schotland, maar de prijs voor zijn idealen is hoog. Hij wordt vogelvrij verklaard. Ook in dit deel lopen fictie en feiten door elkaar. Spannende historische roman in zes delen. De schrijfster, bekend van de Tempeliers-trilogie, weet vooral de historische sfeer goed te treffen. Met kaarten, verantwoording, stamboom, verklarende woordenlijst en bibliografie. Kleine druk.

À propos de Robyn Young

Robyn Young née à Oxford en Angleterre en septembre 1975 est une romancière britannique.

Biographie

D'origine irlandaise et galloise du côté de sa mère, anglaise et écossaise du côté de son père, elle a toujours été fascinée par l'héritage celtique dont elle se sent si proche. Elle a grandi dans les Midlands et le Devon et a travaillé en tant qu'organisatrice de festival, conseillère en investissement et professeur d'écriture. Elle a fréquenté l'Université du Sussex en Brighton, en Angleterre où elle a complété sa maîtrise en création littéraire, arts et éducation. Elle vit et écrit à Brighton à temps plein. Elle est également l’auteur des trilogies de « L’Âme du Temple » (2008 – 2009) et « Les Maîtres d’Ecosse » (2011-2015), et revient en 2017 avec une nouvelle série autour de la Renaissance anglaise.

Tous ses ouvrages ont paru chez Fleuv…En lire plus sur Wikipedia