Livre
Néerlandais

Welke kleur heeft een zoen?

Rocio Bonilla (auteur)

Welke kleur heeft een zoen?

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Monica schildert de gekste dingen in alle kleuren. Als ze een zoen wil schilderen, weet ze niet welke kleur ze moet gebruiken. Ze onderzoekt alle mogelijkheden, maar geen enkele kleur lijkt de juiste. Oblong prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Welke kleur heeft een zoen?
Auteur
Rocio Bonilla
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
De quin color és un peto?
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789044826210 (hardback)
Placing suggestion
Kleuren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Monica is dol op schilderen. Ze heeft miljoenen dingen in allerlei kleuren geschilderd, maar nu ze een zoen wil schilderen, komt ze er niet uit. Want welke kleur heeft die? Ze probeert van alles en vraagt haar moeder om raad. Die geeft haar een woordeloos antwoord en aan het slot van het verhaal wordt de lezer uitgedaagd de vraag met een kleurpotlood te beantwoorden. In dit oblong prentenboek staat per twee pagina’s een kleur centraal. Monica bedenkt en schildert in elke kleur dingen die ze mooi vindt en dingen die minder aantrekkelijk zijn, om er zo achter te komen of een zoen misschien die kleur zou kunnen hebben. Geel doet haar bijvoorbeeld denken aan honing, net zo zoet als een zoen, maar ook aan bijen en daar moet ze niets van hebben. Het lettergebruik is speels en regelmatig keren tekstballonnen terug. In de illustraties zijn potlood en verf gecombineerd. Tegen het einde van het verhaal zijn alle schilderijen van Monica nog eens bij elkaar te zien. Origineel verhaal dat een stim…Lire la suite

Welke kleur heeft een zoen?

Iedereen noemt Monica Minimoni. Ze doet veel dingen graag, maar het meest houdt ze van schilderen. Ze heeft al miljoenen dingen geschilderd in allerlei kleuren. Maar in welke kleur schilder je een zoen? Is hij rood zoals spaghettisaus? Maar dat is ook de kleur van woede. Of groen zoals lieve krokodillen? Groene groenten kust Minimoni niet. Geel dan zoals zonnebloemen of bruin zoals chocolade. Hij kan ook wit als sneeuw zijn of roze als cupcakes. Zwart zeker niet en blauw is de kleur van verdriet. Minimoni is helemaal in de war. Maar wanneer mama haar een zoen geeft, vallen alle twijfels weg!

Het is wel eens leuk om dit spelletje te doen: waarmee associeer je de verschillende kleuren? Het hoofdfiguurtje hier laat ze allemaal de revue passeren, met hun positieve en negatieve kanten en vraagt zich af of ze bij een zoen passen. Daar zitten wel een paar goede vondsten bij, en ze worden dynamisch uitgebeeld, maar veel meer dan een boek over kleuren is het niet.