Blu-ray
Anglais

The lion king

Roger Allers (directeur), Rob Minkoff (directeur), Hans Zimmer (compositeur)
Een kleine leeuw denkt verantwoordelijk te zijn voor de dood van zijn vader, een leeuwenkoning en moet het tegen zijn oom opnemen om de heerschappij in het oerwoud te krijgen. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
The lion king
Directeur
Roger Allers Rob Minkoff
Compositeur
Hans Zimmer 1957-
Interprète
Matthew Broderick  (stem) Jeremy Irons  (stem)
Langue
Anglais
Éditeur
Disney, © 2011
1 blu-ray
Durée
85 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418431419

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

‘The lion king’ van de regisseurs Roger Allers en Rob Minkoff was in 1994 de 32ste lange animatiefilm uit de Disneystudio’s. Het was de eerste Disneyfilm waarin de computer werd gebruikt om scènes gedetailleerder te maken. Het verhaal draait rond de jonge leeuw Simba, die denkt dat hij schuld heeft aan de dood van zijn vader, de leeuwenkoning Mufasa. Ook moet hij het tegen zijn oom opnemen om de heerschappij in het koninkrijk te krijgen. De film was een groot succes en ontving veel prijzen waaronder Oscars voor beste muziek en beste lied van Elton John en Tim Rice (Can you feel the love tonight). Ook de pers was overwegend positief. Cinema.nl geeft 4 (van 5) sterren): '(...) De muzikale nummertjes zijn lauw maar vormen slechts een kleine zwakheid in een overigens verrukkelijke tekenfilm. (...) De Disney-tovenaars keerden met succes terug naar de oorspronkelijke populaire emotionaliteit van Bambi. (...)' Vanaf ca. 7 jaar.

À propos de Roger Allers

CC BY 2.5 - Image by John Mueller

Roger Allers est un réalisateur et scénariste de films d'animation, né en 29 juin 1949 à Rye à New York qui travailla pour les studios Disney avant de partir chez Sony Pictures.

Biographie

Il est né à New York, mais passe son enfance à Scottsdale, dans l'Arizona. À l'âge de cinq ans, il devient fan de cinéma d'animation après avoir vu Peter Pan de Disney.

Après quelques essais dans l'animation, il intègre les studios Disney en 1985 comme scénariste sur le film Oliver et Compagnie. Il poursuit sur plusieurs films avant qu'il obtienne le poste de réalisateur, au côté de Rob Minkoff, sur Le Roi lion (1994) qui reçut plusieurs oscars.

Il a été nommé pour un Tony Award pour l'écriture du livret de la comédie musicale Le Roi lion (1997).

En 2007, Allers obtient une nomination pour l'Oscar du meilleur cour…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque